Adalet Personeli

Adalet Bakanı Gül Açıkladı: 4- 5 Bin Hakim Savcı Alımı Yapılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül çeşitli açıklamalar yaptı ve hakim, savcı alımları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında her yıl 4- 5 bin civarında hakim ve savcı alımı yapmayı planladıklarını vurguladı. 

4 – 5 BİN HAKİM VE SAVCI ALIMI PLANLANIYOR

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İbni Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğim Sosyal Bilimler” Zirvesi’ne katıldı. Burada açıklamalar yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında hakim savcı alımları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit gül açıklamalarında şu anda Türkiye’de 17 bin hakim savcı olduğunu vurguladı ve bin 300 hakim ve savcının atamasını yaptıklarını bunların 1 yıl eğitim sonrasında kura çekeceklerini belirtti. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarının devamında yılda yaklaşık olarak 4 – 5 bin civarında hakim ve savcı alımı yapmayı planladıklarını ifade ederek daha çok mezun olduktan sonra arkadaşların bilgileri tazeyken hemen mesleğe girmelerini istedi. Ayrıca Bakan Gül her yıl Kasım ayında mezuniyete entegre şekilde hakim savcı adayları alacaklarını ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hakimlik sınavında yaş sınırı 45 olsun herkes kamuoersoneli net yetkilileri bu konuyu lutfen gundeme getiriniz.. simdiden teşekkür ederim

  2. adalet bakanlığı bu katiplik sınavlarında 35 yaş sınırını kaldırmalı mağdurların sesine kulak vermeli

  3. bakanlığın katiplik sınavlarında 35 yaş sınırını kaldırması gerekiyor

  4. hakimlik sınavlarında olduğu gibi katiplık sınavlarında da yaş sınırı 35 üstü olmalı

  5. adalet bakanlığının personel alımlarında yaş konusunda talepleri değerlendirmesi ve yaş sınırını düzeltmesi gerekiyor

  6. ne olur bu yaş sınırını kaldırın üniversite mezunuyum yıllarca özel sektörde çalışmaktan öldüm resmen 1000 tl kanını emiyorlar

  7. ne olur adalet bakanlığı personel alımlarında 35 yaş sınırını kaldırsa da üniversite mezunu bizler de memur olup özel sektörden kurtulsak artık. 1000 tl için resmen kanını emiyorlar.

  8. adalet bakanlığı neden personel alımlarında bu kadar katı yaş sınırı esnetebilirler