Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı 15 Bin Memur Alımı Kadro Dağılımı

Başbakan Binali Yıldırım 20148 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına 110 bin memur alımı yapılacağını ifade etmişti. 

Bundan önce Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de bir açıklama yaparak personel alımları hakkında adayların yüzünü güldürmüştü. Buna göre Başbakan ve Adalet Bakanının açıklamalarına göre Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı kadro dağılımını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım  geçtiğimiz hafta bir açıklama yaptı ve açıklamasında 2018 yılına yeni bütçeyle girileceğini bildirdi. Bunun yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım kamu kurum ve kuruluşlarında personel eksikliğinden dolayı işlerin aksadığını da ifade etti. Bu kapsamda Başbakan Binali Yıldırım bu sorunun önüne geçebilmek için kamu kurum ve kuruluşlarında 2018 yılında toplam 110 bin memur alımı yapılacağını ifade etti.

15 BİN ZABIT KATİBİ VE İKM ALINACAK

Başbakan Binali Yıldırım kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak olan 110 bin memur açıklamasında hangi kurumun ne kadar personel alımı yapacağını da ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre çeşitli görevlerde bulunmak üzere Adalet Bakanlığına 15 bin zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı yapılacak. 

BAKAN GÜL DE AÇIKLAMIŞTI

Bundan önce ise Adalet Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerinin yapılması sırasında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de personel alımı açıklaması yaptı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamalarına göre Adalet Bakanlığına 2018 yılında 15 bin 500 personel alımı yapılacak. Bakan Gül’ün açıklamalarına göre bu alımların 5 bin 500’ü hakim ve savcı olacak ve geri kalanı ise yardımcı personel olacak. Yani infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir gibi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yaş sınırı ya 35 e yükselsin ya da kpss2016 esas alınsın sınava giriş itibariyle 1 ocak 1986 doğum ve sonrası olsun bunun için baskı yapalım arkadaşlae saygılar

  2. İlanın en kısa zamanda yayınlanmasını istiyoruz iş sahibi olmak isteyen bir sürü genç var sayın bakanım

  3. KPSS ön lisans ve lisans 60 olsun yada en fazla 65 70 çok fazla o kadar genç baraja takiliyor

  4. kpss barajı 60 düşürülmeli sayın bakanım gereğinin yapılması arz ederiz

  5. Yaş sınırı ve KPSS sıralaması kaldırılsın be olur

  6. tahmını olarak katıplık alımı ne zaman olur arkadaşlar?