Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı 810 icra katibi alımı uygulamalı sınavları 4 Şubat'ta yapılacak

Adalet Bakanlığı, 4 Şubat 2017 tarihinde itibaren yapılacak icra katibi alımı uygulamalı sınav metinlerini yayınlandı. Adalet Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden 26 Ocak 2017 tarihinde yayımladığı duyuruyla icra katipliği uygulamalı sınav metinlerini yayınlamıştı. Günlerdir sınava hazırlanan adayların sınav heyecanı devam ediyor. İşte konuyla ilgili duyuru ve metinler…

“04 Şubat 2017 tarihinden itibaren yapılacak olan icra kâtipliği uygulama sınavında kullanılacak metinler aşağıdaki linkte verilmiştir.

İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin “İcra kâtipliğine atama şartları” başlıklı 3/A maddesinin (i) bendi, “Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen metinden daktilo veya bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime sayısının yüzde kırkından fazla olmayacak şekilde üç dakikada en az doksan kelime yazmak,” hükmünü amirdir.

Bu itibarla;

1-Adayların, uygulama sınavında yazacakları metinleri sınav komisyonu tarafından kura ile tespit edilerek kendilerine verilen metne sadık kalacak şekilde yazmaları gerekmektedir.

2-Verilen metinler, adaylara kolaylık sağlaması için sadeleştirilmiştir. Bu itibarla uygulama sınavı sırasında adaylar tarafından metin dışı kelime ilavesi yapılmamalıdır.

3-Metin içindeki (ile, ve, de, da gibi) bağlaçlar da bir kelime olarak kabul edilecektir.

4-Adayların metinlerde yer alan imla kurallarına (Büyük küçük harf, paragraf başı, nokta gibi) riayet etme zorunluluğu bulunmamaktadır.

5-Her hâlükârda, adayların yazmış olduğu metinlerdeki yanlış yazılan kelime sayısının aynı metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması halinde, aday başarısız sayılacaktır.

Bir Yorum

  1. Bunun başvurusu ne zamandı merak ettim hiç haberim olmamıştı :'(

  2. iyikide haberin olmamış çünkü son yılarda yapılmış en adeletsiz sınav sistemi uygulandı lise ÖN lisans ve LİSANS MEZUNLARI AYNI düzeyde sınava tabi tutuldu hemen hemen kapase puanları ön lisans ve lisanstan yüksek olduğu için tamamı liseliler seçildi gerçi kps de başarılı oldukları için yüksek puan almamışlar seviyelerine göre sorulan sorulardan yüksek almışlar gerçi elemelere katılmaları hiç birşey değiştirmeyecek çünkü kılavye pıratikte ve sözlüde kayıp edecekler keşke girebilseler hata bazıları halen liseye devam ediyorlar anlayacağınız gaza gelip sınava girenlerdir madem puanlar bu kadar yüksek sınava girmenize başkasının önünü kesmenize gerek yok 3 .5 ay sonraki tercihlerde zaten atamanız gelir mantıklı hareket edelim kazanamayacağınız sınava gözü kapalı atlamayın.