Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesini Yayımladı

Adalet bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile arabuluculuk için ödenmesi gereken asgari ücret tarifesini yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuru metninde bazı davalarda arabulucu olarak görev yapacak personellerin davalara göre saatlik ücretleri bildirildi.

ADALET BAKANLIĞI ARABULUCULUK ÜCRET TARİFESİ YAYIMLANDI

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuru metninde, 30 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan arabuluculuk ücret tarifesi kararı yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, arabuluculuğu, amaç konu ve kapsamları ile arabuluculuk ücretinin kapsadığı işler sıralandı. 

Söz konusu duyuruda, ayrıca arabuluculuk ücret tarifesinin belirlenme hususları, ödemelerin yapılmasına ilişkin detaylar ve davalara göre ücret tarifleri hakkında detaylar yayımlandı.

SAATLİK ÜCRET HESABI 

Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nca yayımlanan duyuru metninde bildirilen tarife ücretlerine göre, Aile Hukuku ile uyuşmazlıklar için taraf başına ödenecek tutar saatlik 140 lira olarak açıklandı. Eğer görüşmeler 3 saati aşarsa bundan sonraki her saat için arabuluculuk ücreti 100 TL olarak açıklandı. Ticari uyuşmazlıklarda taraflar arabulucu ücreti olarak 270 lira ödeyecekken 3 saatin ardından bu rakam 210 lira olarak bildirildi.