Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı CTE'den Başkent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Duyurusu

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), 11 Ağustos 2017’de resmi sitesinde Başkent Üniversitesi lisansüstü eğitimine ilişkin bir duyuru yayımladı.

Yayımlanan duyuruya göre;

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapmakta olan Türkiye üniversitelerinden ya da eş değerliliği kabul edilen yurt dışındaki üniversitelerden lisans diplomasına sahip tüm personelin Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı “Sosyal Hizmet Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı”ndan faydalanabilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı.

Programın Amacı

Programın temel amacı, Türkiye koşullarında, birey, aile ve küçük gruplara yönelik olarak sosyal hizmet teori ve yöntemlerinin duygusal ve mental bozuklukları da içerecek biçimde psikososyal işlevsizliklerin, yoksunluk ve yetersizliklerin önlenmesi ve giderilmesinde rol ve işleve sahip olacak yeterlilikte klinik sosyal hizmet alanında yetkin sosyal hizmet uzmanı yetiştirmektir. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı görev yapmakta olan personelin bu eğitim programıyla akademik gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Lisanüstü Eğitim Başvuru Süreci

Başkent Üniversitesi Lisansüstü Programına başvuruların son günü 23 Ağustos 2017 olarak belirlenmiştir.

Eğitim Ücreti

Eğitimin ücreti, Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmet Tezli Yüksek Lisans Programı için 2017-2018 akademik yılı öğretim ücreti olan 22.100 lira üzerinden %50 indirim ile 11.050 liradır. Eğitim 4 dönem, 8 ders, seminer ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Tezli yüksek lisans programı için ALES 55  ile Yabancı dil 55 puan ve üzeri koşullarının sağlanması gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans programı da 2017-2018 akademik yılı öğretim ücreti olan 18.850 lira üzerinden %50 indirim ile 9.425 lira olarak belirlenmiştir.Eğitim programı 3 dönem, 10 ders ve proje çalışmasında oluşmaktadır. Tezsiz yüksek lisans programı için ALES ve yabancı dil koşulu aranmamaktadır.

Her dönem başı ödenmek üzere taksit ile ödeme kolaylığı temin edilmiştir.

Tezsiz yüksek lisans programına dahil olmak isteyenlerde ALES puanı ve yabancı dil puanı zorunluluğu bulunmamaktadır.  Tezsiz programa dahil olanlar, tezli yüksek lisans programı için gerekli ALES puanına sahip olmaları ve tezsiz yüksek lisans genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması halinde tezli yüksek lisans programına geçiş yapabileceklerdir. Eğitimin ders saatlerinin akşam 18:30-21:00 arası gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programına dahil olmak isteyip yabancı dil puanı bulunmayanlar için Başkent Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümünce, 25.08.2017 günü saat 14.00’da İngilizce sınavı yapılacaktır.

Bu itibarla, başvuru yapacak personelin isimlerini, en geç 22.08.2017 tarihine kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Bürosuna göndermesi gerekmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA