Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı GYS ve Unvan Değişikliği Sınavı Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı tamamlandı. 

SINAV DETAYLARI

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı başvuruları 07 Eylül 2017 ile 14 Eylül 2017 tarihleri arasında https://www.meb.gov.tr/ adresinden gerçekleştirildi. Adaylar başvuru tarihleri arasında sınav ücreti olan 155 TL’yi MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve ya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile yatırdılar.

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 07 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da başladı. Sınavda adaylara 100 soru soruldu ve sınav 110 dakika sürdü. 

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Sizce Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı  soruları kolay mıydı, zor muydu? Hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı? 110 dakika sizin için yeterli oldu mu?

Siz de Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına ilişkin yorumlarınızı, haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Süreyi yetistiremeyip panik oldum unutamayacağım bir sinav oldu

  2. Selda herkes aynı şeyi söylüyor bence geçmiş sınavlara göre oldukça karmaşıktı sorular barajı aşsam yeter diyorum

  3. Elektrik teknisyenliği sınavına girdim ve elektrikten başka her türlü soru vardı.

  4. sorular uzundu ve cevaplar da uzun olunca süre yetersiz geldi

  5. süre kesinlikle yetersizdi, ben böyle bir şey ile karşılaşacağımı tahmin etmezdim.. üstelik sorular zordu.

  6. zabıt katipliği için girdim. sorular çok zordu. katip adaylarına yapılan büyük bir haksızlık bu. hem klavye yi geç hem çok zor bir yazılı sınava gir daha yetmedi bir de bunu geçersek mülakata gir.

  7. sorular uzun ve karışıktı süre tamamen yetersizdi yorum soruları var dı

  8. sorular çok zor ve çelişkili idi ve sürede çok az ve yetersizdi. 2016 yılındaki sınavda da yine sorular çok zor ve şıklar dahi uzundu. Sürede yetersizdi.

  9. 07.10.2017 tarili sınavda 5 şıklı 100 sorulara 110 dakika verild,. diğer yıllarda ise 4 şıklı 100 soruya 110 daka verilmişti. bu çok yanlış. bir sayfaya 2 soru sığdırmışlar şıkları bile birden fazla satırlı. tamamen kasıtlı yapılmış bir sınavdır. zamanı hiç yetiremedik yaklaşık 25-30 soruyu hiç okumadan işaretledik. ya tutarsa zihniyeti ile.

  10. böyle sınav olmaz rezalet bir sınavdı 36 yaşındayım en az 10 sınava girdim, hayatımda böyle saçma sınav görmedim, sorular çok uzundu, düşünme şansı bırakmamışlar, sanki müdürlük sınavı değil müsteşarlık sınavı, bir müdüre lazım gelen tek bir soru sormamışlar, neymiş efendim yurtdışında bilmem ne bakanının görev süresi nekadar mış, hangi il KHK ile kurulmuşmuşmuş…

  11. emeklerime yazık, ellerinden geldiği kadar karmaşıklaştırmışlar

  12. sorular çok zor değildi ama okuyup anlayacak kadar zaman yoktu

  13. Ben sınavda yüksek bekliyordum düşük geldi, bu yüzden sınava itiraz ettim.

  14. 2015 yapılan 4 şıklı sorularla kıyaslayınca söyleyecek söz yok nasıl uzun ve zor olduğu hakkında.