Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı'ndan Bedelli Askerlikte 21 Günlük Eğitim Adli Tatil Sürecinde Yapılsın Talebi

Öğretmenlerin bedelli askerlik için 21 günlük eğitimlerini yarı yıl ve yıl sonu tatillerinde yapmalarına ilişkin teklifin MSB tarafından kabul edilmesinin ardından bir yeni bir meslek grubu içinde teklif sunuldu. 

Yeniakit’te yer alan habere göre, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı’na bir yazı göndererek yargıdaki iş yükü dikkate alınarak, talep etmeleri halinde hakim, savcı, hakim ve savcı adayları ile avukatların bedelli askerlik hizmetinden adli tatil döneminde yararlandırılmaları teklifinde bulundu.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN MSB’YE BEDELLİ ASKERLİK YAZISI

Adalet Bakanlığı’ndan Milli Savunma Bakanlığı’na gönderilen yazıda yargı birimlerinde çalışan personellerin yargılama faaliyetlerinin etkin, verimli ve hızlı işlemesinde önemli görevler üstlendiği bildirildi. Bu çerçevede yargıda devam eden yargılama işlemlerinin daha uygun sürelerde tamamlanmasının öneminde değinilen yazıda Adalet Bakanlığı’nca yürütülen bu hizmetlerin kesintiye uğramadan verilmesi gerektiği ifade edildi. 

Adalet Bakanlığı’nca MSB’ye gönderilen talep yazısında ayrıca yargı mensuplarının çeşitli nedenlerle görev başında bulunmamalarının yargılamaların uzamasına yol açtığına, bu durumun sınırlı sayıda kadrosuyla ağır iş yükü altında bulunan yargı mercilerinin yükünün daha da artmasına neden olduğu vurgusu yapıldı. 

BU MESLEK GRUBU BEDELLİ ASKERLİK EĞİTİMLERİNİ ADLİ TATİLLERDE YAPSINLAR

Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen bedelli askerlik yazısında dile getirilen nedenlerden dolayı ilgili meslek gruplarında bedelli askerlik yapacak personellerin eğitimlerini adli tatil sürecinde yapmaları istendi. Bakanlık talep yazısında, yargılamaların aksamadan, kesintisiz şekilde sürdürülmesi, muhtemel yakınmaların, hak kayıplarının önüne geçilebilmesi amacıyla talepleri halinde hakimler, savcılar, hakim ve savcı adayları ile avukatların bedelli askerlik hizmetinden yargının iş yükünün az olduğu adli tatil dönemine denk gelen 20 Temmuz-31 Ağustos tarihlerinde yararlanmalarını istedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA