Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı tarafından Konkordato Komiserliği Temel Eğitimi başvuru ilanı yayınlandı! Peki başvuru şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı tarafından 02 Temmuz 2019 tarihinde yeni bir duyuru yapıldı. Bakanlığın resmi web sayfasından duyurulan bildiriye göre, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülmek üzere Konkordato Komiserliği Temel Eğitimi verileceği söylendi.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan resmi duyuru şöyle;

Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik 30 Ocak 2019 tarihli ve 30671 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Yönetmeliğin 14 üncü maddesi uyarınca, bünyesinde hukuk fakültesi bulunan üniversiteler ile Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğine başvurmaları halinde konkordato komiserliği temel eğitimi vermek üzere izin verilebilecektir.

1) BAŞVURU ŞARTLARI

Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde ve 26.06.2019 tarihli 171 sayılı Konkordato Komiserliği Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin Genelgede belirtilen şartları taşıyan kurum ve kuruluşlar başvuruda bulunabilecektir.

2) BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvuruların Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığına istenilen belgeler ile birlikte yazılı olarak bizzat veya posta yoluyla yapılması gerekmektedir.

3) BAŞVURU TAKVİMİ

Eğitim izni talebinde bulunacak kurum ve kuruluşların 3 Temmuz – 19 Temmuz 2019 tarihleri arasında öngörülen usulde başvurularını Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

4) BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Eğitim vermek üzere kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak başvuruda aşağıdaki bilgi ve belgeler aranır:

a) İzin talebine ilişkin yazılı başvuru dilekçesi,

b) Eğitim koordinatörünün adı, soyadı ve iletişim bilgileri.

c) Eğitimin içeriği ve sürelerini kapsar şekilde eğitim programı ve takvimi.

ç) Eğitimlerin yürütüleceği yerler, adresleri ve fotoğrafları.

d) Eğitimcilerin uzmanlıkları, yeterlilikleri, özgeçmişleri ve son akademik unvanlarını gösterir belgelerin aslı veya onaylı sureti ile eğitimci bilgi formu (EK-1).

Eğitim izni verilen eğitim kuruluşları tek liste halinde aynı anda yayımlanacağından, başvuru sırasında eğitim programı ve takviminin başvuru tarihleri ve ilan süreci dikkate alınarak planlanması uygun olacaktır.

5) BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başvuruda sunulan bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; aranan şartları taşıdığı tespit edilen eğitim kuruluşuna en çok üç yıl için geçerli olmak üzere izin verilecektir.

6) LİSTELERİN İLANI

Konkordato Komiserliği temel eğitimi izni verilen kurum ve kuruluşların listesi sunulan bilgi ve belgelerin incelenmesi ve yapılacak değerlendirme sonucunda Bilirkişilik Daire Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacaktır.