Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınav İlanı Yayımlandı

Adalet Bakanlığı tarafından uzlaştırmacı sınav ilanı yayımlandı. Yayımlanan sınav ilanının detaylarını ve sınavın ne zaman yayımlanacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Adalet Bakanlığının resmi web adresi üzerinden uzlaştırmacı sınav ilanı yayımlandı. Sınav ilanına göre söz konusu sınav 11 Mart 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvuru yapacak olan adaylar e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanarak “http://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp” web adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Söz konusu sınava başvurular 20 Aralık 2017 tarihinde başlayacak ve ve 8 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir. 

Söz konusu sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (Anadolu – Avrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde 11 Mart 2018 tarihinde saat 10.00’da Anadolu Üniversitesi tarafından uygulanacaktır. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 100 soru sorulacaktır. Ayrıca soruların yanıtlanması için adaylara 150 dakika süre tanınacaktır. 

Sınavda iki kitapçık bulunacaktır ve sınav değerlendirmesi yine Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacaktır. Değerlendirmeler sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. 

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu sınava başvuru yapacak olan adayların “Türk vatandaşı olmak, Tam ehliyetli olmak, Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak, Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak, Kasten işlenmiş bir suçtan mahkûm olmamak, Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR VE BAŞVURU EVRAKLARI

Adaylar, elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle “http://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp” internet adresi (UYAP Uzlaştırmacı Portal) üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanları doldurup, ve aşağıda kamupersoneli.net olarak belirttiğimiz evrakları tarayarak ya da fotoğraflarını çekerek sisteme okunaklı biçimde aktararak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylardan başvurularda istenilen belgeler ise “Uzlaştırmacı eğitimini tamamladığını gösterir belge, Hukuk Fakültesi mezunları yönünden; Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu gösteren diploma veya bitirme belgesi onaylı sureti, Hukuk fakültesi mezunu dışındaki hukuk öğrenimi görmüş adaylar yönünden; mezun olduğu bölümü gösteren diploma veya bitirme belgesinin onaylı sureti ile not dökümünü gösterir belge (transkript)” şeklinde belirtilmiştir.