Adalet Personeli

Adliyelere 2 Bin 500 Memur Alımı Yapılıyor ! (Zabıt Katibi, Mübaşir) Başvuruları Nasıl Yapılacak? Adayların Taleplerini Alıyoruz

Adalet Bakanlığı tarafından uzun süredir beklenen ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre Adliyelere zabıt katibi ve mübaşir olmak üzere 2 bin 500 memur alımı yapılıyor. Bunun yanı sıra CTE bünyesinde 3 bin 611 memur alımı da yapılıyor. 

Kamupersoneli.net olarak bugünkü yazımızda Adliyeler bünyesinde 2 bin 250 zabıt katibi ve 250 mübaşir alımı yapılacağına ilişkin memur alımına ilişkin detayları konu alıyoruz. 

Adalet Bakanlığı bünyesinde Adliyeler 2 bin 500 memur alım ilanı yayımlandıktan sonra adaylar başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladılar.  Bizlerde ziyaretçilerimizin sorularına her zaman olduğu gibi yanıt veriyoruz. 

GENEL ŞARTLAR

Adalet Bakanlığı 2 bin 500 memur alım ilanında “T.C. vatandaşı olmak, lisans mezunları için KPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak, askerliğini yapmış, muaf ya da tecilli olmak, görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, arşiv araştırması sonucu olumlu olmak” şartları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ilanda özel şartlara haiz olmak ta gerekmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular ise sınavın yapılacağı EK-1/A ve EK-1/B listelerde belirtilen Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gerekmektedir. 

BAŞVURU TARİHLERİ

Söz konusu ilana başvurular 13 Ekim 2017 tarihinde başladı ve 24 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecektir.