Adalet Personeli

Avukatlıktan Savcılığa Geçen 170 Adayın Mesleğe Kabulü HSK Tarafından Reddedildi

Hakimler Savcılar Kurulunun resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda avukatlıktan savcılığa geçen adayların mesleğe kabul ve kura törenine ilişkin detaylar belirtildi. 

HSK tarafından yayımlanan duyuruda avukatlıktan savcılığa geçen 1150 adayın mesleğe kabul edildiği ifade edildi. Bunun yanı sıra Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan duyuruda 170 adayın mesleğe kabulünün reddedildiği ifade edildi. 

Bununla beraber 5 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kura töreni yapılacak. Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

HSK’DAN YAYIMLANAN DUYURU

HSK’dan yayımlanan duyuruda “Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından, meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan Avukatlıktan geçme 7. dönem adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcı adayları ile 4. dönem idari yargı hakim adaylarının mesleğe kabul işlemleri tamamlanmıştır.

Mesleğe kabullerine karar verilen adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hakim adaylarının Kur’a töreni, 05/03/2018 tarihinde saat 13:30’da Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezinde (Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi 06560 Beştepe/ANKARA) yapılacaktır.

Mesleğe kabul edilen adaylar zemin kat fuaye ve büyük salona, daha önce bildirdikleri bir yakını ise 1. ve 2. katta bulunan salonlara ve fuaye alanlarına yönlendirilecektir.

Mesleğe kabul edilen adayların saat 12:00’da cübbeleri ile birlikte Kur’a salonunda hazır olmaları gerekmektedir.

Mesleğe kabul edilen adayların cübbe dağıtımına ilişkin bilgiler Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir. İlgililere duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA