Adalet Personeli

CTE İnfaz ve Koruma Memuru (İKM) Alım İlanı Bekleniyor

Geçtiğimiz ay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bir konuşma yaptı. Bakan Gül, konuşmasında Adalet Bakanlığına personel alımlarına da değindi.

Adalet Bakanı Gül, personel alımlarına ilişkin açıklamasında: “Mevzuat değişiklikleri kapsamında yargı reformu paketleri ile yargı organlarına gelen iş yükünün azaltılması, hakim, Cumhuriyet savcısı ve personel sayısının artırılması, icra ve iflas işlemlerinin basit, hızlı ve güvenilir şekilde yürütülmesi ve insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik birçok yenilik getirilmiştir.” sözlerini kullandı.

Sadece hakim ve savcı değil yardımcı personele ihtiyaç olduğunu da söyleyen Gül: “Yalnızca hakim-savcı sayımız değil yardımcı personel sayımızın da ihtiyaç duyulan seviyeye gelmesinin daha güçlü bir yargı teşkilatı için gerekliliği şüphesizdir. Önümüzdeki süreçte personel ihtiyacımızın giderilmesi yönündeki çalışmalara devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN 500 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanı Gül’ün açıklamalarının ardından geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı 2018 bütçe tasarı kitapçığı yayımlandı. Yayımlanan tasarıya göre; Adalet Bakanlığına 2017 ve 2018 yılında 15 bin 500 personel alınacağı açıklandı. Alımların 5 bin 500’ünün hakim ve savcı olacağı açıklandı. Hakim ve savcı alımının yanı sıra 10 bin de yardımcı yargı personeli alınması öngörülüyor. 

İKM ALIM İLANI BEKLENİYOR

Hem Bakan Gül’ün açıklaması hem de bütçe tasarı kitapçığı ile 15 bin 500 personel alımı yapılacağının açıklanmasının ardından adaylar, İnfaz ve Koruma memuru alımı yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Yapılan açıklamalarda, İKM alımı yapılıp yapılmayacağına dair net bir bilgi verilmedi.

İnfaz ve Koruma memuru alımına ilişkin herhangi bir açıklama yapıldığında veya ilan yayımlandığında ziyaretçilerimizi, sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden haberdar edeceğiz.

İKM ALIM İLANI BEKLİYOR MUSUNUZ? ALIMLARDAN BEKLENTİLERİNİZ NELER?

Siz de İnfaz ve Koruma memuru alımına ilişkin talep ve beklentilerinizi, haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından bizimle ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yaş şartı enetilmelidir… belki yaş düzenlemesi khk ile yapılacaktır ;)

  2. Genel şartlar yaş 35 lise mezunu kpss 50 ve üzeri olmalı yeterınce mezun var ve her yıl okullar mezun verıyor ayrıca emekllık yaşı dolanlar zaten emeklı olsa bukadaişsizlık olmaz

  3. Kpss baraj puanı 60 olsun.cok rica ediyorum.daha fazla mülakat Sınavı kişi katilsin.

  4. Öncelikle daha önce ki 3 bin cte memuru alımı az. İlanda en az 5 bin cte memur alımı bekliyorduk.Kısa zaman da yeni ilan çıkması bizleri mutlu edecektir.

  5. Tüm şartları yerine getirmeme rağmen adım reddedilenlerin listesinde bile yok. Kaç defa aradım neden böyle olduğu için bana sağlıklı bilgi vermediler geçiştirip durdurdular isim almak istediğimde ise vermem dediler. Adalet bakanlığına şikayetçi olacağım.

  6. Kpss puanı 40 olsun yaş şartı 40 olsun daha fazla torpilli girsin mülakatlara

  7. Yaş 35 di neden 31 oldu. Bunca yıl giremedik. Hep fetöcüler girdi. Devletimiz bize yardımcı olsun. Yaş gene 35 olsun. Rica ediyoruz….

  8. Kendi isteği ile istifa eden uzm çavuşlardan da alım yapılmasını istiyoruz saygilar

  9. yorumlarımız ciddiye alınıyorsa 2000 lerden sonra yenmis haklarimiz var artık 35 li yaşlardayken sınavlara girme imkanımız olmuyor işçi olarak girelim sınavsız ama mülakat olsun saygilar

  10. Kpss 65 taban oldun biraz esnetin ya 68 69 puanımız var giremiyoruz bide onu yazın