Adalet Personeli

DPB Adalet Bakanlığı personel alımı son durum! Gardiyan, mübaşir, CTE, katip alımları başvuru şartları neler olacak?

Adalet Bakanlığı personel alımı son durum itibariyle ne durumda? Bakan Gül’ün duyurduğu Adalet Bakanlığı 11 bin 78 personel alımında son gelişmeler neler?

Birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı’nın talep ettiği mübaşir, gardiyan, CTE, katip ve zabıt katibi alımını onayladığı duyurulmuştu.

Sosyal medya hasabından açıklama yapan Gül, adliyeler, Bakanlık merkez teşkilatı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edileceğini ifade etti. Teşkilatlarına güç katacak yeni personelle adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getireceklerinin altını çizen Bakan Gül, istihdamın adalet teşkilatına hayırlı olmasını diledi. 

DPB Adalet Bakanlığı personel alımı son durum! Gardiyan, mübaşir, CTE, katip alımları başvuru şartları neler olacak?

Adalet Bakanlığı hangi kadrolarda alım yapacak?

Özellikle büyük şehirlerin dışındaki adliyelerde ve ceza evlerinde en çok ihtiyaç duyulan birim zabıt katibi istihdamı. Cezaevlerinde ise infaz ve koruma memuru sayısı oldukça fazla. Bakan Gül’ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara göre İnfaz ve Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Mübaşir, Destek Personeli, İcra Katibi kadrolarına alımlar yapılacak.

DPB Adalet Bakanlığı personel alımı son durum! Gardiyan, mübaşir, CTE, katip alımları başvuru şartları neler olacak?
DPB adalet personeli ilanı ne zaman açılacak?

Bakanın yaptığı açıklamaya göre, yıl içinde Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayınlanması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı 11 bin 78 personel alımı başvuru şartları neler olacak?

Henüz konuya ilişkin net bir bilgi olmamakla birlikte, daha önce yapılan alımlarda belirlenen genel şartlar şu şekilde;

Türk Vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak,

Katiplik için 35, gardiyanlık için 30 yaşını geçmemiş olmak.

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 

Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 

Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama sınavı ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir. 

DPB Adalet Bakanlığı personel alımı son durum! Gardiyan, mübaşir, CTE, katip alımları başvuru şartları neler olacak?

İKM başvuru şartları neler?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki 48. Maddede açıkça ifade edilmiş olan nitelikleri taşımak, 

En az lise diplomasına sahip olmak, 

Erkekler için 170 cm, kadınlar için 160 cm’den uzun olmak, 

Belirtilen aralıkta boy-kilo endeksine sahip olmak,

KPSS’den en az 70 puan almış olmak,

Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak,

30 yaşını aşmamış olmak

DPB Adalet Bakanlığı personel alımı son durum! Gardiyan, mübaşir, CTE, katip alımları başvuru şartları neler olacak?

Bir Yorum

  1. Kpss hangi sene baz alınacak 2016 da alınsın bu kadar insanın emeğine yazık

  2. Ceza infaz ve güvenlik hizmetleri bölümü okuyoruz ama bunun icin hicbir calisma oncelik yok sesimizi duyuramiyoruz

  3. Hakan bey hiç mi bilginiz yok kpss puanları iki sene geçerli oluyor 3 sene geçmiş hâlâ 2016 da alınsın diyorsunuz .birincisi 2016 sınavı daha kolaydı ve bizler giremedik ikincisi 3 sene bekleyeceğinize daha iyi hazırlanıp geçtiğimiz seneki sınava girseydiniz kusura bakmayın bizlerin hakkı n'olacak bı akıllı ve mağdur siz mi varsınız

  4. Gardiyan değil yanlız o İnfaz koruma memuru kısaca İKM de yazabilirsiniz… Başlık atıyorsunuz doğru atın bari.

  5. Gardiyan değil yanlız o İnfaz koruma memuru kısaca İKM de yazabilirsiniz… Başlık atıyorsunuz doğru atın bari.

  6. ALIMLAR KPSS PUANI BAZ ALINACAKMIŞ!! YANİ"MÜLAKATSIZ" YANLIŞ OKUMADIM UMARIM!!

  7. Hakan bey hangi mantıkla kalkıp 2016 puanının geçerli olmasını savunuyorsunuz. Peki 2016 da 70 puan barajının altında kalıp 2018 de varını yokunu KPSS ye adayıp yüksek puan alanlara saygısızlık yapmış olursunuz. Kusura bakın ve sadece bir akıllı siz değilsiniz. Sanırım sene 2050 felan da olsa 2016 yılının puanının baz alınmasını isteyeceksiniz…

  8. ADMİN!!! BU SENE İKM ALIMLARI MÜLAKATSIZ MI OLACAK..DETAY LÜTFEN??

  9. 35 yaş sonrası yaşlı gurubunamı giriyor yaştan neden almıyorlar ozaman Üniversite sınavına da almasınlar okumanın yaşı yok da işe alımların yaşı neden var 35 yaş sonrası okuyan yaştan hiçbir meslek sahibi olmayacakmı şu anda 35 yaşında ve yukarısı okuyan ve okuyacak olanlar o zaman boşa okuyor.

  10. Acaba cte için hazırlananlar yardımcı watsap gurubu varmı ?