Adalet Personeli

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Müessesi İçin Çalışmalar Başladı

HSK’nın 2018 yılı hedefleri arasında, hakim ve savcıların mesleki ve kişisel gelişimlerinin sağlanması için çalışmaların yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte, hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi de yargı bünyesine alınacak.

Bu kapsamda, hakim ve savcı yardımcılığı müessesesinin kurulmasına yönelik mevzuat çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Teftiş Sistemi Yenilenecek

2018 yılı Performans Programı’nda, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) hedefleri açıklandı. Bunun yanı sıra yargı teşkilatını ilgilendiren önemli düzenlemelere de yer verildi. Gerçekleştirilen 2018 yılı Performans Programı’nda, yargının etkinlik ve verimliliğinin arttırılması için teftiş sisteminin yenilenmesine karar verildi.

İş Standartları Geliştirilecek

Yeni Şafak’tan Osman Özgan’ın haberine göre, denetim ve soruşturmalarda uygulama birliğinin sağlanması ve müfettişlerin iş yükünün azaltılması için sabit raportörler görevlendirilmesine karar verildi. Buna göre, denetim sürecinde UYAP sisteminin etkinliği artırılacak. Bu kapsamda yapılan teftiş sistemini etkinleştirmeye yönelik yapılan durum analizinin sonucuna göre, müfettişler için gerekli iş standartlarının geliştirilmesine karar verildi.

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Müessesi

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2018 yılı hedeflerinin arasında, hakim ve savcıların mesleki ve kişisel gelişimlerinin sağlanması için çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, ilk aşamada hakim ve savcıların, yabancı dil, yüksek lisans, doktora gibi akademik çalışma ve eğitim imkanlarından yararlanmaları sağlanırken, hakim ve savcı yardımcılığı müessesi de yargıya kazandırılacak. 

Bunun ardından da bu müessesenin kurulmasına ilişkin mevzuat çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Mahkemelerin Sayısı Artacak

2018 yılı Performans Programı’nda açıklanan HSK’nın hedefleri arasında ayrıca, yargının verimliliğini artırmak adına ihtisas mahkemelerinin sayısı artırılacak ve mahkeme yönetim sisteminin de destekleneceği kaydedildi.

Bunun yanı sıra, HSK’nın daha şeffaf bir yapıya kavuşması ve etkinliğinin artması için Genel Kurul, Daireler ve Genel Sekreterliğin emsal niteliğindeki karar ve görüşleri kişisel verileri korunarak paylaşıma açılacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA