Adalet Personeli

Hakim ve Savcılık Mülakat Sonuçları İçin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Tarih Verdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gündemdeki konulara ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamalarında Hakimlik ve Savcılık Sınavı hakkında be müftülere nikah kıya yetkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

MÜFTÜLERE NİKAH KIYMA YETKİSİ

Adalet Bakanı Gül müftülere nikah kıyma yetkisi hakkında yaptığı açıklamalarında “Laikliğe aykırı bir düzenleme söz konusu değil. CHP üyelerinin en az yüzde 90’ı gidip bu nikahı ilk yapacaklardır. Tabanlarına sorsalar böyle bir düzenlemenin çok doğru olduğunu söyleyeceklerdir. Türkiye pratiğine uygundur, kayıt dışılığı da ortadan kaldırma anlamında. İşte bir köylü imam nikahı kıydırıyor ki onlar da çekiniyor, bunun ceza kanunu anlamında farklı sorunları var. Pratikte yaşanan sorunun hukuken giderilmesi anlamında bence çok yerinde bir düzenlemedir.” ifadelerine yer verdi. 

HAKİMLİK SAVCILIK MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TARİH VERDİ

Bilindiği gibi Hakimlik ve Savcılık sınavı 3 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. Sınavı kazanan adayların mülakatları ise Ağustos ayında sona erdi. Bunun ardından adaylar mülakat sonuçlarını beklemeye başladılar. Sitemize geri bildirim gönderen adaylar mülakat sonuçlarının heyecanla beklendiği ifade ettiler. Bunun üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Bakan Gül söz konusu açıklamasında  “Hakimlik sınavıyla ilgili komisyonumuz, mülakatını bitirdi. Sanıyorum Bakanlığımız, hakimlik savcılık ile ilgili yapmış olduğu sınav sonucunu haftaya herhalde açıklar.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA