Adalet Personeli

HSK'da Üst Düzey Görevlere Yeni Atamalar Gerçekleştirildi

Bilindiği üzere Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda bazı önemli pozisyonlarda bulunan isimler Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Yargıtay üyeliğine seçilen bu isimlerin HSK’da bulundukları görevleri bırakmalarının ardından ise HSK’da bazı üst düzey kadrolar boş kalmıştı. 

Konuya dair yaşanan son gelişmeler ve Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Hakimler ve Savcılar Kurulu bu boş kalan üst düzey kadrolara atamalar yaptı. HSK tarafından atama yapılan üst düzey kadrolar ve bu kadrolara kimlerin getirildiğine dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

HSK’DAN ÜST DÜZEY ATAMALAR

HSK tarafından gerçekleştirilen atamalarda HSK Genel Sekreter Yardımcılığı pozisyonuna atama yapıldı. Bu kritik pozisyon için yapılan atama ise geçtiğimiz günlerde Yargıtay Üyeliği’ne seçilen Mahmut Akgün’ün görevi bırakmasının ardından gerçekleştirildi. 

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu boş bulunan HSK Genel Sekreter Yardımcılıklarına HSK Başkanı ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından Kurul Tetkik Hakimleri Reşat Sağlık ve Harun Karakuş atandı. Bu isimler Yargıtay üyeliğine seçilen Mahmut Akgün ve Yakup Dokgöz’ün yerine getirildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA