Adalet Personeli

HSK'dan Adli ve İdari Yargı Hakimlerini Kapsayan Mazeret Kararnamesi

Hakimler ve Savcılar Kurulu resmi internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile bazı hakim ve savcıları kapsayan mazeret kararnameleri yayımladı. 

HSK tarafından ”Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17/10/2018 Tarihli ve 1561 Sayılı Adlî Yargı Kararnamesi” ve ”Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17/10/2018 Tarihli ve 1562 Sayılı İdarî Yargı Kararnamesi” başlıkları ile yayımlanan kararnameler ile yaz kararnamesi ile görev yeri değiştirilen ancak bu değişikliklere itiraz edenlerin yeni görev yerleri belirlendi.

HSK’DAN 375 HAKİM VE SAVCIYI İLGİLENDİREN KARARNAME

Hakmler ve Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan kararname ile yapılan görev yeri değişikliklerinde özellikle adli yargı istinaf mahkemelerine yargılamaları hızlandırmak için takviyeler yapıldı. Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nde yeni bir terör dairesi kurulması da kararı alındı. 

HSK’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan duyurunun ardından ise HSK 1. Dairesi Başkanı Halil Koç kararnamelere dair bir açıklamada bulundu. Kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında Halil Koç şu ifadeleri kullandı. “Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince; 346 Adli Yargı İlk Derece ve Bölge Adliye Mahkemesi Hakim ve Cumhuriyet Savcısı ile 29 İdari Yargı hakimini kapsayan mazeret kararnamesi çalışması tamamlanmış olup birazdan HSK internet sitemizde yayımlanacaktır. Hayırlı olsun”