Adalet Personeli

İcra Katibi Nedir? Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

Adalet Bakanlığı icra katibi alımına başvuracak adaylar için, göreve yeni başlayacak icra katibinin alacağı maaş, icra katiplerinin görevi gibi bilgileri detaylarıyla derledik.

İcra Katibi Ne İş Yapar?

İcra katipleri, Adalet Bakanlığı bünyesinde İcra Müdürlüklerinde görev yapan personeldir. Zaman zaman icra işlemlerini uygulamak için İcra Müdürlüğü dışında göreve çıkarlar, icra işlemlerine ilişkin belgelerin tutulmasından, icralara ilişkin paraların tutulmasından icra katipleri sorumludur.

İcra katiplerinin zabıt katiplerinde olduğu gibi klavye kullanımında çok hızlı olmalarına gerek yoktur. Zabıt katipleri, mahkemelerde hakimlerin söylediklerini yazma göreviyle mükellef oldukları için hızlı klavye kullanmak zorundadırlar.

İcra daireleri yoğun olduğu için icra katiplerinin rahat bir çalışma ortamları yoktur. Büyükşehirlerde görev yapan icra katiplerinin çalışma temposu daha yoğundur.

İcra Katipleri Ne Kadar Maaş Alır ?

NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, ilgililerin bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz olduğu varsayılmıştır.
*Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.
*Tabloda hizmet süresi 8 yıldan az gösterilenlerin, 30.09.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılmıştır.
*Tabloda, hizmet süreleri itibariyle ulaşılabilecek derece/kademeler tahmini olarak kullanılmıştır.

 

Bir Yorum

  1. lütfen artık 2017 icra katibi mülakat tarihini açıklayınız..rica ediyorum..hergün heyacanla bilgisayarı açmaktan yoruldum..lütfen..