Adalet Personeli

İnfaz Koruma Memurlarına (İKM) Yıpranma Payı! Mübaşirlere Kadro Değişikliği İmkanı!

Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Erdoğan ,iftarda Yargı mensuplarıyla bir araya geldi ve orada önemli açıklamalarda bulundu.

İnfaz Koruma Memurlarına (İKM) yıpranma payı sağlanması ve mübaşirlere kadro değişiklik hakkı tanınması hakkında detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“Göreve geldiğimizden itibaren infaz koruma memurlarının yıpranma paylarından, mübaşirlerimizin genel idare hizmetine alınmasına, hakim ve savcılarımızın özlük haklarından, modern adalet saraylarının inşasına kadar her alanda tarihi nitelikte iyileştirmeler yaptık”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca açıklamasında;

“Son reform paketiyle yargının bağımsız ve tarafsızlığını geliştirmeyi, hak arama yollarını genişletmeyi, hukuki güvenlik ve hukuk istikrarını korumayı, hepsinden önemlisi adalette yaşanan gecikmelerin önüne geçmeyi hedefliyoruz.

Ana gayemiz; yargının bütün tarafları için güven veren ve erişilebilir adalet sistemini tesis etmektir. 82 milyon vatandaşımızın hiçbir engele maruz kalmadan, kalbinde hiçbir şek, şüphe duymadan adalet arayabileceği ve bu arayışına cevap bulabileceği bir yapıyı milletimize kazandırmak istiyoruz.” dedi.

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise;

“Ceza infaz koruma memurlarımız yıllardır talep ettikleri yıpranma payına, mübaşir arkadaşlarımız da özlemini çektiği kadro değişikliğine Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle ulaşmıştır.” dedi.

Bakan Gül’ün açıklamalarından satır başları;

“Her yerde, her zaman ve her koşulda adaleti ayakta tutmak, adalet duygusunu korumak hepimizin en büyük görevidir. Yarınları ancak böyle kuracağımıza inanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın adalet teşkilatımıza, çalışanlarımıza ve çalışmalarımıza ilgisi öteden beri sıcak, desteği de başından beri her zaman büyük olmuştur.

Adliyenin itibarını bodrum katlarından çekip çıkaran kendileri olmuştur. Duruşma yapabilmek için avukat arkadaşlarımızdan teksir kağıdı isteme günleri bu dönemde son bulmuştur.

Adaletin fiziki çehresi, altyapı imkanları, teknoloji kullanımı zatıalilerinin hükümetleri döneminde gelişmiş ve değişmiştir. Yargı mensuplarımız özlük haklarındaki iyileştirmelere yine zatıalilerinin desteği ile kavuşmuştur. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Herhalde sabahlara kadar konuşsak, adliyenin o koridorlarında, hükümet konağının altında, kaymakamlık yazı işleri müdürlerinin bile bulunduğu yerden daha alt koridorlarda, bodrum katlarında çalışan adliyeyi, bugün adalet saraylarına, fiziki çehresiyle getiren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.

Açıklanan yargı reformu da işte bu açıdan çok önemli bir açılım olmuştur. Bu desteğin, bu kıymetin farkında olarak çalışmalarımızı hep birlikte yapacağız.

Bizden milletimizin beklediği tek bir şey var adalet vermek, adalet dağıtmak. Tüm teşkilat mensuplarımız da bu şevkle çalışmalarını yapacaklardır.

Yargı reformuyla birlikte yeni bir döneme girdik, reformlar önemlidir ama asıl olan uygulamalardır.

En iyi kanun, en iyi mevzuat, en kötü uygulamacının elinde çok kötü olabilir ama vasat bir mevzuat çok iyi uygulamacının elinde destanlar yazabilir.

BİZLER ÖZLÜK HAKLARI OLSUN, ÇALIŞMA KOŞULLARI OLSUN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN HER ZAMAN DESTEK GÖRDÜK

Bu nedenle burada uygulayıcıların da bulunduğu bu ortamda elbette reformun başarıya ulaşması tüm buradaki hazırunun büyük özverisiyle elbette hayata geçecektir.

Bizler özlük hakları olsun, çalışma koşulları olsun Sayın Cumhurbaşkanımızdan her zaman destek gördük. Personel konusundaki müjdeyi geçtiğimiz hafta verdiler.

Her yerde, her zaman ve her koşulda adaleti ayakta tutmak, adalet duygusunu korumak hepimizin en büyük görevidir. Yarınları ancak böyle kuracağımıza inanıyoruz.

Bu uğurda fedakarca çalışan bütün yargı mensuplarımıza, bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Bir Yorum

  1. Cezaevinde çalışan personellerin hem içerde hemde dışarda risk altında bulunması ve can tehlikesine karşın yıpranma payı düşüktür çalıştığı ortam itibariyle heran sadece güvenlik değil sağlık olarakta risk altındadır bundan dolayı orada çalışan personeller için yenilenen ücret ve yıpranma payı hatta olabiliyor ise emniyet sınıfına dahil olması gerek yaptığı iş gerek bulunduğu riskler bunun olması gerektiğini göstermektedir.