Adalet Personeli

Kaymakam Adaylığı Sınavı Cevapları, Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?

Başvuruları 5 Temmuz- 12 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınan İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınavı 2 Eylül 2018 tarihinde (bugün) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınavını adaylarla tartışıyoruz. Kolay mıydı? Zor muydu?

Sınavda adaylara;

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (14), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan, Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18), Türkiye’nin İdari Yapısı (14), Türkiye’de Mahalli İdareler (9), Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan soruldu.

Sınav 2 Eylül 2018 tarihinde (bugün) saat: 10:15’de başlamıştı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ÖSYM kılavuzunda yer alan detaylara göre sınav sonuçlarıyla alakalı olarak yer alan detaylarda ise;

“Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.” denildi.

Ayrıca sınav sonuçları 27 Eylül 2018 tarihinde açıklanacak.

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Sizlerde sınav hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınavı hakkında yorum yaparak sınava girmiş diğer yorum yapacak olan adaylara fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Peki sınav size göre kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi soruda zorlandınız? Sınavda olumsuz bir durum ile karşılaştınız mı?

KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI SONA ERDİ

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı sınavı saat 10.15’te başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan sınav sona erdi ve adaylar tarafından soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. Soruların ve cevapların ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum