Adalet Personeli

Mahkemelerde Adli Hizmet Uzmanlığı Kadrosu Oluşturulacak

2018 yılında Adalet Bakanlığı’nda çeşitli hizmetlerde çalıştırmak üzere gibi 15 bin personeli istihdam edilecek. Bu haberimizde Adalet Bakanlığı’nın personel ihtiyaçlarını açıklayacağız.

Kamupersoneli.net olarak Bakanlığın personel alımlarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamaları cümleleri değiştirmeden aynen aşağıda aktarıyoruz.

“Her alanda olduğu gibi yargı alanında da insan kaynakları büyük önem taşımaktadır. Hâkim ve savcı sayısında önemli ölçekte artış sağlanmasına rağmen Avrupa Konseyi ortalamasına halen ulaşılamamıştır. Önümüzdeki dönemde ortalamanın yakalanması planlanmıştır. Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve yardımcı personel sayısında uluslararası standartlar gözetilerek artış yapılacaktır.

Yargının sağlıklı işlemesinde hâkim ve Cumhuriyet savcıları yanında, yardımcı personel de büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan, adalet hizmetlerinde görev yapan yardımcı personel sayısında da önemli derecede artış sağlanmıştır. Uzman personel ve diğer personel sayısının artırılması sağlanacaktır.

Yargısal iş ve işlemlerin nitelikli biçimde yürütülebilmesi için adliyelerde hakim ve savcılara yardımcı olacak uzmanlık kadrolarına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu kadroların geliştirilmesi için program döneminde çalışmalar yürütülecektir. Adalet hizmetlerinde görev yapmak üzere atanan uzman psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı gibi kadrolara 2016 yılında 65 kişi olarak gerçekleştirilmiştir. 2017 yılında atama yapılmamış olup 2018 yılında 140, 2019 yılında 150 kişinin ataması yapılması planlanmaktadır. 

Mahkemeler ve savcılıklarda görev yapmak üzere adli hizmet uzmanlığı kadrosu oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Savcılık çocuk bürolarında uzman personel istihdam edilecek, bu uygulama yaygınlaştırılarak etkinleştirilmesi sağlanacaktır. Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacının tespiti için ön çalışmalar ve değerlendirme toplantıları yapılacaktır.

Bunun yanında ayrıca, icra ve iflâs dairelerinde yapılan tüm işlemlerin elektronik ortamda, güvenli elektronik imza ile yapılmasına olanak tanınmasının yanı sıra, icra ve iflâs dairelerine yapılacak her türlü tahsilat ve reddiyatın banka aracılığıyla yapılarak nakit para alış verişinin önüne geçilmiş ve icra kâtipliği kadrosu ihdas edilmiştir. İcra ve İflas Dairelerinin ihtiyacı olan icra müdürü, icra müdür yardımcısı ve icra katibi alımı yapılacaktır. Adalet Müşavirliklerinin 13 olan kadro sayısı 15/08/2017 tarihli ve 2017/10721 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 17’ye çıkartılmış olup, 30’a çıkartılması planlanmaktadır.”

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. O kadar kamu yonetımı mezunu adalet formasyon alan insanlar var o kişilerın mahkemelerde uzmanlık ataması yapılması gerekir.

  2. Adalet ya da kamu yönetimi okuyup, klavyeden iki kelimeyi zor yazanlar ne olacak peki, bölüm mezuniyetinin Türkiye'de çok da bir önemi yok. Önemli olan nitelikli personeller istihdam edebilmekte.

  3. Yav he he
    Yata yata aciktan bolum bitirin sonra parayla yata yata fornasyon alin sonra atama siye aglayin. Baskaaa