Adalet Personeli

Son Dakika: 107 Hakim ve Savcı İhraç Edildi !

HSYK’DAN FLAŞ KARAR ! 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından bir karar alındı. Alınan kararda 107 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiği ifade edildi. 

” SON LİSTE”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, kararın ardından basın mensuplarına konuya ilşkin açıklamalarda bulundu. HSYK Başkanvekişi Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde, “107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık.”

İhraç kararı alınan 105 hakim ve savcının itiraflar üzerine gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ihraç kararı alındığını belirten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, 2 zanlının ise FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan ByLock kullandıklarının tespit edildiğini aktardı. İhraç kararı alınan 107 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı da ifade edildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA