Adalet Personeli

Tüzük Değişikliği Kapsamında Cezaevlerine Çocuk Gelişimci ve Sosyolog Alınacak

Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzük’te değişiklik yapıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi sitesinde, Tüzük değişikliğine ilişkin bir duyuru yayımlandı. Yapılan değişiklik ile artık cezaevlerinde Çocuk Gelişimci ve Sosyolog çalıştırılabilecek. 

TÜZÜKTE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

2006 yılında yayınlanan tüzüğün 24. maddesi Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirildi. Tüzüğün eski halinde, psiko-sosyal yardım servislerinde psikolog ve sosyal çalışmacının görev alacağı belirtiliyordu. Tüzükte yer alan bu ibare ‘psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ve çocuk gelişimi uzmanı’ şeklinde değiştirildi.

Daha önce Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sadece denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan sosyologlar, artık ceza infaz kurumlarına da atanabilecekler.

SOSYOLOG VE ÇOCUK GELİŞİM UZMANI ALINACAK MI?

Ceza ve Tevkfievleri Genel Müdürlüğüne, tüzük değişikliğinin ardından Sosyolog ve Çocuk Gelişim Uzmanı alımı yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Yapılan değişikliğinin ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün en kısa zamanda ilan yayımlaması bekleniyor.