Adalet Personeli

110 Bin Adalet Çalışanın Özlük Hakları İyileştirilmelidir

Büro Memur-Sen heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile kamu personellerinin sorunlarını görüştü.

ADALET BAKANI GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya ve Feyim Bingöl, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz, ülkenin dört bir yanındaki adliyelerde çalışan kamu görevlilerinin sorun ve talepleri hakkında hazırladıkları raporu Bakan Bozdağ’a verdi.

ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Bakanlık ve adliyelerde 110 binin üzerinde kamu görevlisinin çalıştığını belirten Genel Başkan Vecdi Yanbaz, OHAL sürecinde iş yoğunluğunun arttığına dikkat çekti. Yanbaz, “Adliyelerdeki kamu görevlilerimiz ülkemiz ve milletimiz için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Ailesinden ve kendinden fedakarlık göstererek çalışan personelin sorunları çözüme kavuşturulması talepleri karşılanmalıdır. Çalışanların özlük hakları iyileştirilmelidir. Adalet çalışanları arasında adaletsizlik yapılmamalıdır” dedi.

ADALET ÇALIŞANLARI ARASINDA ADALETSİZLİK YAPILMAYACAK

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, Büro Memur-Sen’in raporunu inceledi. Kamu görevlilerin sorunlarını çözüme kavuşturulması ve taleplerin karşılanması için gerekenin yapılacağını kaydeden Bakan Bozdağ, “Adalet çalışanları arasında adaletsizlik yapmayacağız. Kimseyi adaletsizliğe uğratmayacağız. Süreç içerisindeki gelişmelere göre Büro Memur-Sen’in önerilerini dikkate alacağız” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERİ FAHRİ KASIRGA İLE GÖRÜŞTÜLER

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya ve Feyim Bingöl ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’yla görüştü. Genel Başkan Vecdi Yanbaz, görüşmede kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini Fahri Kasırga’ya iletti.

Büro Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin en iyi haklara sahip olması için mücadele ettiklerini belirten Vecdi Yanbaz, kamu görevlilerinin özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Özellikle Adalet Bakanlığı çalışanlarının yaşadığı sorunlar üzerinde duran Vecdi Yanbaz, “Adalet Bakanlığı’nda zabıt katibi, mübaşir, kaloriferci, hizmetli, şoför, emanet memuru, infaz koruma memuru, veznedar, şef, icra memuru, pedagog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, icra ve yazı işleri müdürü, idari işler müdürü, bilgi işlem memuru ve teknik personel kadrolarında 110 binin üzerinde kamu görevlisi çalışıyor. Bu kamu görevlileri bakanlığın bel kemiğidir. Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte adalet personeli yoğun mesai yaparak gece gündüz demeden çalışıyor. Bakanlıkta hiçbir personel arasında ayrımcılık yapılmamalıdır. Adalet çalışanlarının tümünün özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır” dedi.

Yanbaz, geçmişte Başsavcı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Adalet Bakanı ve Başbakanlık Müsteşarlığı görevlerinde bulunan Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın kamu görevlerinin sorunlarını yakından bildiğini ve sorunların çözümü için sorumluluk alacağı inancını taşıdıklarını kaydetti.

Görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga, Büro Memur-Sen heyetine teşekkür etti. Büro Memur-Sen’i yakından takip ettiğini belirten Fahri Kasırga, yapılan çalışmalarda başarılar diledi. Kasırga, Büro Memur-Sen’in taleplerini doğrultusunda kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü için üzerine düşeni yapacağını açıkladı.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA