Adalet Personeli

400 Genç Hakim ve Savcının İhraç Edilmesine İki Karşıt Görüş

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaklaşık 400 hakim ve savcı için ne karar vereceğini tartışıyor. HSYK Genel Kurulu 18 kişiden oluşuyor ve söz konusu kişiler her gün toplanarak yargının sorunlarını tartışıyor.

HSYK Genel Kurulu tarafından yapılan toplantıların gündeminde ise FETÖ ile bir dönem irtibatlı olan ancak “Pişmanız” diyen hakim ve savcılar bulunuyor. Haber Türk’ün aktardıklarına göre FETÖ iddiaları kapsamında tutuklanan eski yargı mensuplarının itiraflarında “Aynı yurtlarda kaldık” dedikleri ve 2014’ten sonra hakim savcı olan bu kişilerle ilgili kurulun bir karara varması gerekiyor.

‘YA GERÇEKTEN MASUMLARSA’

Ancak söz konusu hakimlerin geleceklerine ilişkin yapılan görüşmelerde iki karşıt görüş bulunuyor. Bir grup kişiler hakkında “FETÖ ile bir şekilde bağlantıları olmuş açığa alınsınlar” derken diğer grup ise “Haklarında somut delil yok, ya gerçekten masumlarsa” diyerek çekincelerini belirtiyorlar.

SORUŞTURMA DEVAM EDECEK

Bir dönem FETÖ yurtlarında kaldıklarını ve üyeleriyle temasları olduğunu kabul eden ancak pişmanlıklarını dile getiren genç hakimlerle ilgili incelemede telefonlarında ByLock olmadığı, herhangi bir suça karışmadıkları saptandı.

Konu ile ilgili olarak soruşturmanın bir süre daha devam edeceği ifade ediliyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA