Adalet Personeli

Aday Öğretmenler İçin  Toplantılar Düzenlenecek

Aday Öğretmenler İçin  Toplantılar Düzenlenecek

Aday öğretmenlere yönelik düzenlenen aday öğretmenlik eğitimi için, bu yıl ilk kez aday öğretmenlerin de katılımlarıyla; aday öğretmenlik toplantıları düzenlenecek. Aday öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa olarak Türkiye genelinde değerlendirme toplantıları organize edecek. Bu toplantılar Türkiye’nin her yerinden aday öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Yürütülecek olan çalışmalarda aday öğretmenlerin, aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişlerindeki süreci daha pozitif sonuçlu ve daha etkin olarak geçirmesi amaçlanıyor. Bu sayede aday öğretmenler, öğretmenliğe geçişteki önemli süreçlerden birini etkin olarak yürütmüş olacaklar. Eğitim bilimleri, psikoloji, devlet ve toplum gibi bir çok alana konu edinecek çalışmaları barındıran aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçiş süreci, bu noktada da son derece önemli.

Aday öğretmenlerin tüm ülke genelinden katılım göstereceğini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla ortak değerlendirme toplantıları düzenleyeceklerini dile getirdiler. Eğitim ve öğretim sürecine geçişin son derece verimli ve nesillere aktarılacak bir başarıyla oluşturulmasını istediklerini de eklediler.

Ataması gerçekleştirilen 30 bin aday öğretmenin, aday öğretmenlik sürecinin ilk 6 aylık döneminde etkin olarak eğitim bilimlerine yönelik çalışmalar konusunda da aktif değerlendirme toplantıları yapılıyor. İleri dönemlerde de yapılacak toplantılar, tüm bu süreçleri aktif geçirebilmek adına düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki tarihlerde daha fazla değerlendirme toplantıları yapılabileceğinin bilgilerinin de verildiğini belirtelim. Bu noktada aday öğretmenlerin, eğitim hayatına başlaması için önemli bir adım da atılmış oldu.

Kamupersoneli.net