Adalet Personeli

Ankara Barosu 676 Sayılı KHK için AYM'ye Başvurdu

 Ankara Barosu, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) bazı hükümlerine ilişkin Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, AYM önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, savunma hakkı, hukuki güvenlik ilkesi, hak arama hürriyeti ile adil yargılama hakkının ihlal edildiğini ileri sürdü.

OHAL kapsamında yayımlanan 676 sayılı KHK’nın yargıyla ilgili bazı hükümlerini eleştiren Canduran, suç ve ceza tehdidi altında savunmanın gerekeni söyleyemediğinde hak arama özgürlüğünün işleyişinin, hukukun ve demokrasinin sıkıntıya gireceğini ifade etti.

Canduran, “Hukuk uygulamalarını değerlendirmek, hukuku savunmak ve daha demokratik bir hukuk düzeni oluşturma savaşı vermek, baroların görevidir. Bu nedenle savunma hakkını işlevsiz kılmaya çalışan 676 sayılı KHK hükümlerinin savunma hakkını, adil yargılama hakkını ve hak arama hürriyetini ihlal ettiğinin saptanması için Anayasa Mahkemesine resmi başvurumuzu yapıyoruz.”

Türk adaletine, bağımsız yargıya güvendiklerini dile getiren Canduran AYM’nin, talepleri doğrultusunda karar vermesini beklediklerini kaydetti.

Canduran’a, baro yönetim kurulu üyeleri ve bazı avukatlar da eşlik etti.

KAMUPERSONELİ.NET – AA