Adalet Personeli

Arabuluculuk Sınavı İçin Rekor Başvuru

 Arabuluculuk Sınavı İçin 7 Bin Kişi Başvurdu  Akşam Gazetesi’nin haberine göre iş dünyası tarafından ‘icracı hükümet ve fırsat kabinesi’diye tanımlanan 65.cumhuriyet hükümetinin önceliklerinden birisinin de çalışma hayatına dair reformlar olduğu öğrenildi. Söz konusu çerçevede 64.’üncü hükümet döneminde tamamlanan iş mahkemeleri kanun taslağı önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak. Söz konusu taslakla, yargıdaki iş yükünün azaltılması hedefleniyor.


Sistem doğrultusunda çalışan ve işveren arasındaki kıdem tazminatı ve haksız fesih gibi uyuşmazlıklar, iş mahkemelerinden önce arabulucu yöntemiyle çözülebilecek. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın dile getirdiklerine göre, söz konusu kapsam ile 400 bin davanın arabuluculuk ile çözüme kavuşması sağlanacak.

13 Bin Kişi Arabuluculuk Yapacak

Sistemin 2017 yılında devreye gireceği belirtilirken, Haziran ayında yapılacak olan arabulucuk sınavı için 7 bin kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Öztatar konuşmasında ; “Haziranda yapacağımız sınava 7 bin kişi başvurdu. Şu ana kadar Türkiye’de 6 bin arabulucu vardı. Yaklaşık 13 bin kişi Türkiye’de arabuluculuk yapacak. Bu yoğun ilgi de şunu gösteriyor; hukukçular arasında arabuluculuk bir meslek olarak görülmeye başlanmış durumda.” dedi.

Adalet Bakanlığı haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamu haber merkezi kamupersoneli.net’de.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. elimizde bulunsun diye giriyoruz yoksa mahkemelerin yoğun iş yükü bu tip palyatif tedbirlerle çözülemeyecek kadar büyük arabuluculuk müessesi bizim toplum yapımıza uygun değil ihtilaflarda yine mahkemeye gidilir arabuluculuğa rağbet olmaz