Adalet Personeli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den Yüksek Yargı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TBMM Adalet Komisyonu gündemindeki yüksek yargıyla alakalı tasarıya ilişkin “Esas itibarıyla kayyumun hangi görevlerde bulunacağı, hangi hallerde kayyum atanacağını yasalar belirlemiş. Bu yeni bir düzenleme değil. Daha önce de yasalarımızda böyle bir düzenleme var ve devlet şartlar gerçekleştiğinde istediği zaman zaten el koyabiliyor, kayyum atayabiliyor. Bunun örnekleri de hukukta yüzlerce var.” dedi. 


Tüfenkci, dün göreve başlayan Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. 

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Toprak’ın daha önce Diyarbakır ve İzmir’de görev yaptığını, deneyimli bürokratlardan biri olduğunu belirtti.

Malatya’ya sunacağı hizmetlerle kentin değişim ve dönüşümünde Vali Toprak’ın önemli katkılar vereceğine inandığını ifade eden Tüfenkci, Malatya’nın huzur ve hoşgörü kenti olduğunu, kentin gelişmesi ve kalkınmasının Türkiye’nin gelişmesiyle birlikte düşünülmesi gerektiğini aktardı. Tüfenkci, Vali Toprak’a yeni görevinde başarılar diledi.  

Bir gazetecinin sorusu üzerine, TBMM Adalet Komisyonu gündemindeki yüksek yargıda düzenlemeler içeren tasarıda yer alan kayyum maddesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda hangi hallerde şirketlere el konulabileceği noktasında hükümlerin bulunduğunu hatırlattı.

Bu hükümlere değinen Tüfenkci, “Kayyum atandığında, kayyumun çalışma şartlarının iyileştirilmesi, özgür bir şekilde hareket etmesi noktasında kayyuma yetki verilmesi konusunda birtakım düzenlemeler var. Esas itibarıyla kayyumun hangi görevlerde bulunacağı, hangi hallerde kayyum atanacağını yasalar belirlemiş. Bu yeni bir düzenleme değil. Daha önce de yasalarımızda böyle bir düzenleme var ve devlet şartlar gerçekleştiğinde istediği zaman zaten el koyabiliyor, kayyum atayabiliyor. Bunun örnekleri de hukukta yüzlerce var.” diye konuştu. 

Vali Toprak da Malatya gibi kadim bir ilde yerel yöneticilerle görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum ve koordinasyon içinde çalışacaklarını belirten Toprak, Malatya halkının huzurunu, sükununu daha müreffeh bir noktaya getirmeyi planladıklarını söyledi.

AA
Kamupersoneli.net