Adalet Personeli

Hakim ve Savcı Adaylarını İlgilendiren Yeni Yönetmelik

29651 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmelik amaç olarak hukuki düzeni sağlamaya ayrıca korumaya yönelik, mesleki eğitimden önce tüm kanuni süreçleri aktif meslek duygusu ve adalet , ayrıca usullerin eğitim kurumlarında benimsenmesini amaçlamaktadır.

Eğitim Merkezi Başkanlığı’nda 3 Ay Eğitim Alınacak
 
Yapılacak olan meslek öncesi eğitim süresi 3 ay olarak belirlenmiş. 3 aylık zaman zarfında söz konusu adaylar, Eğitim merkezi Başkanlığı’nda eğitim alacaklardır.

Yeni Yönetmelik Hakim Adaylarını Yakından İlgilendiriyor

Yönetmelikte bahsi geçen eğitimden yararlanacak adaylara , Avrupa İnsan Hakları , Anayasa Hukuku gibi konular hakkında bilgiler verilecektir.Bahsi geçen adaylara bilgisayar ve uygulamalı uyap eğitimlerinin verileceği de bildirilmiş. Eğitimden önce ve sonra adaylar için faydalı olduğu bilinen seminerler, organizasyonlar düzenlenecek ve eğitimlerin en üst seviyede tutulması amaçlanacak.

Yeni yönetmelik 12.03.2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin tüm yürütme hükümleri Türkiye Adalet Akademesinde olacak. 3 farklı dönemden oluşacak olan bu eğitim süreci adayların mesleki ve hukuki süreçler bakımından gelişmesine yönelik olacak.

Yönetmeliğin 12.03.2016 tarihinden itibaren resmi.gazete.gov.tr  internet sitesinden “Avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile idari yargı hakim adaylığına atananların meslek öncesi eğitimlerinin yaptırılmasına dair yönetmelik” başlığı altında inceleyebilirsiniz tamamını edinebilirsiniz.

 Kamupersoneli.net