Adalet Personeli

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) BM Genel Merkezi'nde Tanıtıldı

İsviçre’nin Cenevre Kenti’nde gerçekleştirilen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde (WSIS) e-devlet kategorisinde birincilik ödülü alan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), BM Genel Merkezi’nde tanıtıldı.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet Gül’ün Sunumu İlgiyle Takip Edildi

Türkiye, İtalya ve Meksika adalet bakanlıkları yetkililerinin, kendi ülkelerindeki elektronik yargı ağı sistemlerindeki deneyimlerini paylaştıkları toplantıda, Türkiye adına Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet Gül sunum yaptı.

UYAP’ın vatandaşların, kurumların, avukatların, kamu kurumlarının ve özel şirketlerin internet üzerinden elektronik ortamda adli bilgilere erişimlerini sağlayan bir sistem olduğunu kaydeden Gül, sistemin hem çalışanlara hem de hizmet alanlara büyük katkı sağladığını ifade etti.

UYAP 7 Bin 837 Ağaç Kurtardı


UYAP’ta bugüne kadar yaklaşık 3,3 milyar evrak oluşturulduğunu kaydeden Gül, kağıt kullanımını önleyen sistem sayesinde yılda 7 bin 837 ağacın kurtarıldığını vurguladı.

Geciken Adalet Adalet Değildir


UYAP’ın yargının hızlanması konusundaki yararlarına da değinen Gül, ”Geciken adalet adalet değildir sözü adaletin bir an önce hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etmektedir. Adalete erişimin olmadığı bir yerde ne kadar adil yasalar yaparsanız yapın adaleti sağlayamazsınız. Herkesin rahat ulaşabileceği bir hal aldıkça adalet gerçekleşecektir. Adalete erişimin en kolay yolu ise elektronik ortamlardır.” dedi.

Gül, konuşmasında, e-dava, SEGBİS, Kolluk Portalı, e-haciz, ve e-satış gibi projeler hakkında da bilgi verdi.

AA

Kamupersoneli.net | Ankara