Adana'da 270 Kişi Elektronik Kelepçe İle Takipte

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından bir açıklama yapıldı.Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 'Adana'da gün itibarıyla 270 kişinin izlenmesi elektronik kelepçe ile yapılırken, 30 kişinin de (Küresel Konumlama Sistemi) GPS aracılığı ile mağdura yaklaşmama yönün

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından bir açıklama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Adana'da gün itibarıyla 270 kişinin izlenmesi elektronik kelepçe ile yapılırken, 30 kişinin de (Küresel Konumlama Sistemi) GPS aracılığı ile mağdura yaklaşmama yönünde verilen yükümlülükleri takip ediliyor." dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği arasında düzenlenen, "Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi" kapsamında, İngiltere ve Hollandalı uzmanlar Adana Adliyesine ziyarette bulundu.

Proje Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Jos Ter Voert, Londra Denetimli Serbestlik Bölge Müdürü Robert Clarke, Hollanda 2. Proje Lideri Michiel Van der Veen, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Suat Kılıç, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarıyla bir görüşme düzenledi.

Hollandalı ve İngiliz uzmanlar, Avrupa'da oldukça yaygın olan elektronik izlemenin, Türkiye'deki uygulamasının artırılması kapsamında, 2 gün boyunca yetkililere sunum yaptı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yabancı heyetin ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmasında, Adana’da elektronik izleme ve GPS aracılığı ile takip edilen şüpheli, sanık ve hükümlülerin sayısında artış yaşandığını belirterek, "Adana'da gün itibariyle 270 kişi elektronik kelepçe ile izlenirken, 30 kişinin de GPS aracılığı ile mağdura yaklaşmama yönünde verilen yükümlülükleri takip ediliyor. Bu sayılar müdürlük Türkiye’de yoğunluk bakımından en yoğun ikinci müdürlüğün Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olduğunu ortaya koymaktadır." Dedi.

Proje Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Jos Ter Voert de Adana'da yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Ziyaret sonrasında Başsavcı Ali Yeldan, konuklara üzerinde Adana Adliyesinin fotoğrafının bulunduğu birer duvar saati hediye etti.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme