Adana'da son dakika bir deprem meydana geldi!

Adana ilçesi Kozan'da saat 23:38'de son dakika olarak bir deprem meydana geldi.AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bildiriye göre depremin merkez üssü Kozan ilçesi olduğu ve depremin yerin 7,5 Km altında 3,2 şiddetinde olduğu bildirildi.

Adana ilçesi Kozan’da saat 23:38’de son dakika olarak bir deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bildiriye göre depremin merkez üssü Kozan ilçesi olduğu ve depremin yerin 7,5 Km altında 3,2 şiddetinde olduğu bildirildi.

Meydana gelen depremin yer üstüne olan yakınlığından dolayı depremin şiddeti çevre illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsünün yaptığı bildiriye göre ise Adana'da meydana gelen depremin 3,2 şiddetinde olduğu ve yerin sadece 5,2 km altında olduğu belirtildi.

Karaisalı-Karsantı (Adana) Fay Zonu

Adana havazsı kuzeyinde, Ecemiş koridorunun güneyinde, Karaisalı-Karsantı arasında, değişik boyutlarda ve doğrultulara sahip çok sayıda kırık Karaisalı-Karsantı fay zonu adı altında incelenmiştir (Şaroğlu vd. 1987). Fay zonunda, KD-GB ve D-B olmak üzere iki egemen doğrultulu fay yer almaktadır. Fay, Nergizlik (Karaisalı kuzeyi)-Karakütük köyleri arasında, 20 km'lik kesiminde çok belirgindir. Fay, K45D doğrultuludur. Morfolojik verilere göre fayın bu parçası sol yönlü doğrultu atımlı karakterdedir. Bu parçanın 10 km güneybatısında, 2-2.5 km uzunlukta aynı doğrultulu birkaç fay daha yer almaktadır. Bu bölümde, Alt-Orta Miyosen yaşlı kireçtaşlarını kesen fay sol yönlüdür. Bu fay zonunun KD'sunda 19 km uzunlukta ve K85D gidişli diğer önemli bir fay yer almaktadır. Morfolojik veriler, bu fayın sağ yönlü doğrultu atımlı fay olduğunu göstermektedir. Ayrıca, Karaisalı-Karsantı fay zonu ile Adana-İmamoğlu arasında, çok geniş bir alanda dağılım gösteren küçük boyutlarda KD-GB genel gidişli faylar bulunmaktadır.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme