• Haberler
  • Gündem
  • Adnan Oktar'a Büyük Operasyon! 200'den Fazla Gözaltı

Adnan Oktar'a Büyük Operasyon! 200'den Fazla Gözaltı

Adnan Oktar'a yönelik olarak gerçekleştirilen operasyona yönelik olarak suçlamalar arasında ise organize suç örgütü kurmak, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı ve küçük çocuklara taciz iddialarına yer veriliyor.Konuyla alakalı olarakl Emniyet'ten

Adnan Oktar'a yönelik olarak gerçekleştirilen operasyona yönelik olarak;

suçlamalar arasında ise; organize suç örgütü kurmak, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı ve küçük çocuklara taciz iddialarına yer veriliyor.

Konuyla alakalı olarakl Emniyet'ten yapılan açıklamada da ''Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik 235 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştır'' ifadeleri yer aldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; kedicikleri'olarak bilinen kadınlar ile sık sık gündemde yer alan Adnan Oktar ve yaklaşık 235 müridinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

ÇOK SAYIDA EKİPMAN ELE GEÇİRİLDİ

Gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı aracın ele geçirildiği belirtildi.

KORUMALARIN DİRENDİĞİ BELİRTİLİYOR

İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alınan Adnan Oktar ve korumalarının polise direndikleri öne sürüldü.

Diğer yandan; Adnan Oktar'ın canlı yayınlarını yapan A9 TV'ye de bu sabaha karşı operasyon düzenlendiği öğrenildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Operasyonla alakalı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise;

"Emniyet Müdürlüğümüz Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik olarak; Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet suçlarından 11.07 2018 tarihinde 235 şüpheliye yönelik olarak operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri yer aldı.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme