Aile Bakanlığı ASDEP Alımlarında Teknik Bir Sıkıntı Mı Var?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 81 ilimize ASDEP kapsamında personel alımları gerçekleştirmektedir.İller verilen kontenjanlar doğrultusunda ilanlara çıkmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 81 ilimize ASDEP kapsamında personel alımları gerçekleştirmektedir. İller verilen kontenjanlar doğrultusunda ilanlara çıkmıştır. Birçok il mülakat listelerini yayımlamıştır ancak mülakatlar konusunda henüz adım atılmadı.

Bir Aday Sadece Bir Şehre Başvuru Yapabilmeliydi

ASDEP alımlarında il müdürlükleri ilana çıkarak başvuruları aldı ve listeleri yayımladı. Kontenjanın beş katı kadar aday belirledi. Bir aday birden fazla şehre başvuru yaptığı için yüksek puanlı adaylar birçok ilin sıralamasında yer aldı. Dolayısıyla alım yönteminde bazı sıkıntılar vardır.

Aile Bakanlığı da KYK, Maliye Bakanlığı gibi kurumların yaptığı şekilde personel alımlarını gerçekleştirseydi bir aday sadece bir şehre başvuru yapacaktı. Yani her ilin listesi farklı olacaktı, daha çok adayın mülakat listesinde olması sağlanacaktı.

ASDEP Alımları Taşeron Olmamalıydı

Aile Bakanlığı’nın önem verdiği aile sosyal destek programında personel alımları en azından sözleşmeli olarak yapılsaydı daha güzel olacaktı. ASDEP’te çalışmaya başlayan meslek elemanları, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanmak için mücadele etmektedir. Aynı şekilde mülakatların (sözlü sınav) yapılması farklı faktörleri devreye sokacaktır. Kamu personel rejimiyle birlikte mülakatlar konusunda da adım atılmalıdır.

Genel olarak personel alımlarında bir standardı yakalamak durumundayız. Başvuruların merkezi olarak internet üzerinden alınması faydalı olacaktı ama adaylar il il gezerek başvuruları bizzat yapmıştır. ASDEP alımlarının daha sistemli yapılması lazımdı.

Özetle; Aile Bakanlığı’nın ASDEP alımlarına yönelik bir çözüm üretmesi faydalı olacaktır. Başvuru, sıralama, mülakat ve değerlendirme aşamalarında kimsenin mağdur olmayacağı bir düzenleme yapılırsa ASDEP alımları daha başarılı ilerlemiş olacaktır.

Bakanlığın bir otomasyon programına geçip alımları merkezden yönetmesi alım yöntemi açısından daha doğru olacaktır. ASDEP’e başvuran adaylar, alımlarla ilgili teknik bir sıkıntı olup olmadığını merak etmektedir, Bakanlığın açıklama yapması faydalı olacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET - ÖZEL HABER

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme