Aile Bakanlığı Yüz Yüze Danışmanlık Hizmetinin Başlayacağı Tarihi Duyurdu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çok önemli bir haber paylaşıldı.Söz konusu haberde aile danışmanlığı programı kapsamında yeniden yüz yüze hizmet verilmeye başlanacağı ve esas tarihin 1 Temmuz 2020 olduğu belirtildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çok önemli bir haber paylaşıldı. Söz konusu haberde aile danışmanlığı programı kapsamında yeniden yüz yüze hizmet verilmeye başlanacağı ve esas tarihin 1 Temmuz 2020 olduğu belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü normalleşme takvimini hazırladığı belirtilerek telefon ve online görüşmeler olarak sürdürülen Aile Danışmanlığı hizmetinin yeniden yüz yüze olarak yürütülmeye başlanacağı vurgulandı.
1 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
Duyuruda "Yüz yüze danışmanlık hizmeti maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek, 1 Temmuz’dan itibaren tekrar başlayacak." ifadelerine yer verildi ve aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmeye amacıyla hayata geçirilen Aile Danışmanlığı Hizmeti, il müdürlüklerinde ve sosyal hizmet merkezlerinde görev yapan danışmanlar aracılığıyla ücretsiz sunulduğu vurgulandı. Ülke genelinde bugüne kadar 40 bin kişiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulduğu belirtilen açıklamada koruyucu ve önleyici hizmetler bağlamında ASDEP personelleri ile gerçekleştirilen hane ziyaretlerine de 1 Temmuz’dan itibaren tekrar başlanacağı ifade edildi.
YAPILAN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Hane ziyaretleri gerekli sağlık şartlarına dikkat edilerek yapılacak.
ASDEP kapsamında fert, aile ve toplumu etkileyen sorun, ihtiyaç ve riskler ASDEP personeli aracılığıyla yapılan hane ziyaretlerinde belirleniyor. İhtiyaç duyan fert ve aileler sosyal hizmet ve yardımlar ile diğer kamu hizmetlerine yönlendiriliyor.
2.634 ASDEP görevlisi bugüne kadar 2 milyon haneyi ziyaret etti. ASDEP görevlileri aracılığıyla yapılan görüşmeler neticesinde 152.817 talep ilgili kuruluşlara yönlendirildi.
Öte yandan, vatandaşların pandemi psikolojisi ile baş etme becerilerini kazanabilmeleri için verilen psikososyal destek hizmeti de Bakanlık tarafından verilmeye devam edecek.
Bakmadan Geçme





