AK Parti'de Değişim Başlıyor! Kadroda Olmayacağı İddia Edilen Kritik İsimler
18 Ağustos 2018 tarihinde büyük kongresini yapacak Adalet ve Kalkınma Partisi'nde değişim başlıyor.MKYK'da ve MYK'da kritik isimlerin yer almayacağı ifade ediliyor.
18 Ağustos 2018 tarihinde büyük kongresini yapacak Adalet ve Kalkınma Partisi'nde değişim başlıyor.
MKYK'da ve MYK'da kritik isimlerin yer almayacağı ifade ediliyor. İşte detaylar.
Mevcut olan MKYK'da yer alan önemli isimler arasında yer alan TBMM Başkanı Yıldırım ve TBMM Başkanvekili Şentop'un görevlerinden dolayı parti yönetiminde yer almayacağı belirtildi.
MYK'da ise yer alan bazı isimlerde değişiklik yapılacağına yer verilirken Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Jülide Sarıeroğlu’nun yeni yönetimde de yer alıp alamayacakları konuşulan konular arasında yer alıyor.
Ayrıca aynı şekilde MEB Eğitim Komisyonu Başkanı Kurtulmuş'unda durumu merak ediliyor.
Konuyla alakalı olarak AK Parti kaynaklarında ise;
"Cumhurbaşkanı bugüne kadar ağırlıklı olarak komisyonlarda görev verdiği isimleri MKYK’da görevlendirmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aynı tavrı sürdürürse bu isimler MKYK’da yer alamayabilirler, ancak özellikle Bozdağ ve Kurtulmuş’u ileride parti yönetiminde de düşünüyorsa istisna yapabilir" ifadeleri konuşuluyor.
Mevcut MKYK’da yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni dönemde de yer alabilecekleri ifade ediliyor.
Ayrıca yeni hükümet sistemi döneminde ne kabinede ne de Meclis yönetiminde görev alan eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de MKYK listesine konulabileceği dile getiriliyor.
Yeni MKYK’da yer alabilecek isimler arasında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın adı öne çıkmakta.
Diğer yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni MKYK’da genç isimlere yer vermeye hazırlandığı da vurgulanırken, bu konuda öne çıkan isimler arasında ise İstanbul Milletvekili ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir ile 24 Haziran seçimlerinde Kocaeli’den 11. sıradan aday gösterilen ancak seçilemeyen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram’ın adı geçiyor.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme