Akademik Personel Alım İlanları

Amasya Üniversitesi Profesör ve Doçent Alımına İlişkin İlan Yayımladı!

Amasya Üniversitesi Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile kadrosunda eksik bulunan fakültelerinde görevlendirmek üzere Profesör ve Doçent alımı yapacağını açıkladı. 

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan akademik personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar için yayımlanan tüm detaylar ve başvuru sürecine dair izlenmesi gereken yolları aşağıda paylaşıyoruz. 

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan akademik personel alım ilanına göre, Profesör ve Doçent kadrolarına yapılacak alımlar, üniversitenin Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Teknoloji Fakültelerinde görevlendirilecek. 

Söz konusu ilana göre, ilgili kadrolara yapılacak toplam personel sayısı 19 olarak açıklandı.

GENEL AÇIKLAMALAR

Yukarıda kadro detaylarını aktardığımız akademik personel alım ilanına başvuru yapacak adaylara yönelik yapılan açıklamalar arasında, Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış olması şarttır, Eksik belge ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır, Doçent kadrosuna Profesörler müracaat edemezler maddeleri yer aldı. 

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların dilekçelerine; 1 adet dosya şeklinde, 5 adet CD ortamında hazırladıkları jüri dosyasını ekleyerek teslim etmeleri gerekmektedir. 

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların dilekçelerine; 1 adet dosya şeklinde, 3 adet CD ortamında hazırladıkları jüri dosyasını ekleyerek teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU EVRAKLARI

İlgili akademik personel alım ilanı için Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’nce belirlenen başvuru evrakları şu şekilde listelenmiştir. 

Başvuru dilekçesi http://pdb.amasya.edu.tr/formlar.aspx adresinden temin edilecektir. Fotoğraf (4 adet ), Özgeçmiş Lisans, Yüksek Lisans, Doktora/Uzmanlık ve Doçentlik Belgeleri (Kurum dışı müracaatlarda noter onaylı), Yayın listesi Kurum dışından başvuranlardan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanlar için onaylı hizmet belgesi, Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (Kurumdışı müracaatlarda), Nüfus cüzdanı fotokopisi, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması, Formu 2 Adet Fotoğraflı (Kurum içi-dışı nakil müracaatlar hariç), ( http://pdb.amasya.edu.tr/formlar.aspx ), AFPA Formu ( http://afpa.amasya.edu.tr/ )

Jüri Dosyası için istenen evraklar arasında, Özgeçmiş, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora/Uzmanlık ve Doçentlik Belgeleri, Yayın Listesi ve Yayınlar yer aldı.