Akademik Personel Alım İlanları

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İçin İlan Yayımladı

Gaziantep Üniversitesi, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. ”Yayımlanan duyuruda, Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili Yönetmelik uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep Üniversitesi tarafından yayımlanan öğretim üyesi alım ilanında yer alan detayların tamamını aşağıda aktarıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR VE PERSONEL SAYISI

Gaziantep Üniversitesi yayımladığı öğretim üyesi alım ilanında 3 farklı kadrodan toplam 33 öğretim üyesi alımı yapacağını açıkladı. Üniversite bünyesinde bulunan çok sayıda fakültede görevlendirilecek öğretim üyeleri, Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarından alınacak. 

GENEL AÇIKLAMALAR

Söz konusu ilanda adayların dikkat etmeleri konulara ilişkin yapılan açıklamalarda, adayların, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 23.,25.ve 26. maddelerinde belirtilen asgari Koşulların yanında Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşulları sağlamaları gerektiği bildirildi.

Ayrıca ilana başvuru yapacak tüm adayların Üniversite Senatosu tarafından Öğretim Üyeleri (Prof., Doçent ve Yardımcı Doçent) kadroları için belirlenen şartları sağlamaları gerektiği kaydedildi. Belirtilen bu şartların ise Üniversitenin web sitesi Personel Dairesi Başkanlığı sayfası Duyurular bölümünde görülebileceği aktarıldı.

KADROLARA GÖRE BAŞVURU EVRAKLARI

Öğretim üyesi alım ilanına başvuru yapacak Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent adaylarından istenen evraklar,

Profesör kadrolarına başvuracaklar adayların; 

Anabilim dalını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren Elektronik ortamda hazırlanmış 7 Adet Flash Bellek ile birlikte Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Adayların, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 23.,25.ve 26. maddelerinde belirtilen asgari Koşulların yanında Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşulları sağlamaları gerekmektedir. 5- Tüm adayların Üniversitemiz Senatosu tarafından Öğretim Üyeleri (Prof., Doçent ve Yardımcı Doçent) kadroları için belirlenen şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu şartlar Üniversitemizin web sitesi Personel Dairesi Başkanlığı sayfası Duyurular bölümünde görülebilir. 

Doçent adayları başvuracakları, 

Anabilim dalını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren Elektronik ortamda hazırlanmış 5 Adet Flash Bellek ile birlikte Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. 

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların

Anabilim dalını belirten dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmiş ve diplomalarını ilgili birime vermeleri gerekmektedir. Ayrıca hazırlayacakları bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren elektronik ortamda hazırlanmış 5 adet Flash bellek ise ilgili fakülte dekanlık veya yüksekokul müdürlüklerine; yapılacak yabancı dil sınavı ve ilgili programa ilişkin eğitim dilinde yapılacak 20 dakikalık ders verebilme sınavında başarılı olunması halinde teslim edilecektir.