Akademik Personel Alım İlanları

Mersin Üniversitesi 23 akademik personel alımı yapıyor! Son başvuru 02 Nisan 2019

Mersin Üniversitesi 23 öğretim üyesi akademik personel alımı için yeni ilam yayınladı. Mersin üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan akdemik personel alımı için yayımlanan başvuru detaylarına göre, Üniveritesi bünyesinde çalıştırılmak üzere,  2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Akademik personel alımı başvuruları başlamıştır. Son başvuru tarihi 02 Nisan 2019 mesai bitimine kadardır.  Peki Mersin Ünüversitesi akademik personel alım ilanı için başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?.. İstenilen belgeler nelerdir?. 

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan resmi akademik personel alımı için yayımlanan ilan şöyle;

Mersin Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.
Başvurular
2547 sayılı Kanunun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ve Mersin Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri’nin ilgili maddelerine göre değerlendirilecektir.
(Bakınız: http://www.mersin.edu.tr/universitemiz/akademik-yukseltilme-ve-atanma-olcutleri)
Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür.
– Profesör ve Doçent kadrosu daimi statüde olup, Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.
– İlanda yer alan unvanlar için istenen Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri’nde belirtilen yabancı dil başvuru koşuluna ilişkin YÖKDİL, YDS, KPDS, ÜDS ve ÖSYM tarafından yayımlanan güncel eş değerlik duyurusunda belirtilen diğer yabancı dil belgeleri (belge üzerindeki geçerlilik tarihi varsa bu tarih esas alınacaktır) geçerli olacaktır.
Başvuruda istenilen belgeler
-Üniversitemiz web sayfası (http://www.mersin.edu.tr/idari/personel-daire-baskanligi/pano/ilan_Basvuru_Evraklari) adresinde bulunan “İlan Başvuru Evrakları” başlığı altında yer almaktadır.
-Bu belgelerin Profesörlük için 6 takım [1 fiziksel+5 dijital (CD veya Flash Bellek) olarak], Doçentlik için 4 takım [1 fiziksel+3 dijital (CD veya Flash Bellek) olarak] ve Doktor Öğretim Üyesi için 4 takım [1 fiziksel+3 dijital (CD veya Flash Bellek) olarak] hazırlanması gerekmektedir.
-Profesör ve Doçent kadrosu için Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için ise ilgili Fakülte Dekanlığına şahsen başvurulması gerekmektedir.
– 2547 Sayılı Kanun’un Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen %20’lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.
Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru önkoşullarını sağlamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Yanlış beyanda bulunarak atanmaya hak kazananların atamaları yapılmayacaktır.