Akademik Personel Alım İlanları

Amasya Üniversitesi 13 Akademik Personel Alım İlanı

Amasya Üniversitesi Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Amasya Üniversitesi kendi bünyesinde çalıştırmak üzere 13 akademik personel alımı yapacağını belirtti. 

Alınacak Personel ve Başvurular 

İlana başvurular 8 Haziran 2016 tarihinde başladı ve başvurular 22 Haziran 2016 tarihinde sona erecektir. İlanda Profesör, Doçnet ve Yardımcı Doçent personel alımı yapılacağı belirtildi. 

Detaylar ise şöyle;

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23, 25 ve 26. maddeleri, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Profesör ve Doçent kadrosuna başvurular, ilanın resmi gazete de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde Personel Daire Başkanlığı’na, Yardımcı Doçent kadrolarına başvurular ise ilanın ulusal gazete de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde ilgili birime şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

1-Profesör kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların dilekçelerine 6 nüsha başvuru dosyası ekleyerek teslim etmeleri gerekmektedir.

2-Doçent kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların dilekçelerine 4 nüsha başvuru dosyasını ekleyerek teslim etmeleri gerekmektedir.

3-Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların dilekçelerine 4 nüsha başvuru dosyasını ekleyerek teslim etmeleri gerekmektedir. 2547 Sayılı Kanun’un 23. maddesinin b fırkasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. (Başvuru dilekçesine hangi dilden sınava girileceği belirtilecektir.)

4-Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5-Eksik belge ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6-Yardımcı Doçent kadrosuna, Profesör ve Doçentler; Doçent kadrosuna Profesörler müracaat edemezler. (İlanımıza http://www.amasya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.)