Akademik Personel

2017 Nisan Doçentlik Sözlü Sınavı Bilgileri Açıklandı

2017 Nisan dönemi Doçentlik sınavına sözlü aşamadan başvuru yapan adaylardan başvurusu kabul edilen adayların sözlü sınav bilgileri http://www.uak.gov.tr/ internet adresinden adaylara duyuruldu.

Sözlü Sınav Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılacak ?

Adaylar sözlü sınav yer, tarih ve saat bilgilerini içeren sözlü sınav bilgilerini, http://dbs.yok.gov.tr adresinde bulunan Doçentlik Bilgi Sistemi(DBS)’nden TC Kimlik No ve Şifre bilgileri ile “Aday Bilgi Açıklama Đşlemleri > 2017 Nisan Dönemi Sözlü Sınav Açıklama” menüsünden öğrenebilecekler.

Belge Tesliminin Yapılması

Adayların, başvuru sırasında belirttikleri “Başvuru Dilekçesi”, “Özgeçmiş ve Eserler Listesi” ile “Yüksek Lisans ve Doktora/Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık/Sanatta Yeterlik tez özetleri” ni içeren “Sözlü Dosyasını” hazırlayıp, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından kendilerine gönderilen sınav bilgilerini içeren yazının tebliğinden itibaren en geç 7 gün içinde tüm jüri üyelerine(asıl ve yedek jüri üyeleri) taahhütlü posta/kargo ile göndermesi veya jüri üyesinin görevli olduğu akademik birimin sekreterliğine evrak girişi yaptırarak teslim etmesi gerekmektedir. Jüri üyelerine gönderilecek belgeler ÜAK’a başvuru sırasında verilen belgelerle aynı olacak.

Adayların sınav bilgilerinde belirtilen yer, tarih ve saatte yapılacak olan Sözlü Sınava katılması gerekmektedir.