Akademik Personel

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesinde yayımladığı bir ilan akademik personel alımı yapacak. İşte ilan detayları:

Alım Yapılacak Kadrolar

* Profesör (2 Kişi)

* Doçent (2 Kişi)

* Yardımcı Doçent (3 Kişi)

Adaylarda Aranan Şartlar

* Adayların 657 sayılı Kanun’un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

* Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir.

* Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Adaylardan İstenilen Belgeler

* Profesör Kadroları İçin;

Belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte başvurularını gerçekleştirecekler.

* Doçent Kadroları İçin;

Belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte başvurularını gerçekleştirecekler.

* Yardımcı Doçent Kadroları İçin;

Başvuracak adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Süreci

* İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü akademik personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularını 16 Eylül 2017 ile 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.