Akademik Personel

Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne Atama Yapıldı ! Kemal Şenocak Kimdir?

Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Kemal Şenocak atandı. 

YÖK Genel Kurulu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde yaşanan silahlı saldırı olayını görüşmek üzere olağanüstü olarak toplandı. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında dün Rektörlük görevinden istifa ettiğini açıklayan Hasan Gönen’in istifası kabul edildi. 

Yükseköğretim Kurulu tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı. 

VEKALETEN ATANDI

Konu ile ilgili olarak YÖK yetkilileri tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada YÖK yetkilileri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü görevine özellikle bir hukukçu öğretim üyesini vekaleten atadıklarını belirttiler.

KEMAL ŞENOCAK KİMDİR?

Prof. Dr. Kemal Şenocak Ankara Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu ancak YÖK yetkilileri tarafından alınan bir karar ile vekaleten Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Kemal Şenocak girdiği derslerden aldığı parayı direkt fakülte kütüphanesi için bağışlamıştır. Ayrıca Kemal Şenocak 2010 yılında ise İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığına atanmıştır. Tüm bunların yanı sıra Kemal Şenocak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeliği yapıyordu.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA