Akademik Personel

ÖSYM Şaibeli ALES Sonuçları İçin Eşdeğer Sınav Yapacak

FETÖ’nün soru hırsızlıklarına yönelik yapılan soruşturmalar kapsamına Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) de dahil oldu. 2005-2013 yılları arasında gerçekleştirilen ALES için soruşturma başlatılıyor.

ÖSYM, 2005-2013 yılları arasında gerçekleşen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sorularının çalındığını tespit etmişti. Bunun ardından, bu dönemler arasında yüzde 95 üzeri başarı elde eden ve üniversitelere yerleşen akademisyenleri eşdeğer bir sınav uygulayacak.

Başarı Oranı İnanılmaz Oranda Arttı

ÖSYM tarafından eşdeğer sınavlara tabi tutulanlar arasında başarısız olan akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatılacak. Söz konusu Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) başarı oranının inanılmaz bir şekilde artış gösterdiği kaydedildi.

200 Kat Arttı

Sabah Gazetesi’nden Ceyda Karaarslan’ın haberin göre, 2005 yılında ALES’te tam yapanların sayısı yaklaşık olarak 100’e yakınken, 2009 yılında ise tam 200 kat artış gösterdi. FETÖ’nün neredeyse bütün sınavlarda kopya çektiği belirlenen 2009’da, ALES’te yalnızca 2 yanlışı olan aday sayısının 20 bin 290 olduğu tespit edildi.

ALES’in zamana karşı yapılan bir sınav olduğu belirtilirken, tam yapanların oranının en fazla yüzde 5 olabileceği aktarıldı.

Uzmanlar, 9 bin 550 adayın en az 8 bin 500’ünün sonucunda ‘şaibe şüphesi’ bulunduğunu belirtiyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. o dönemlerde hem kpssye hem alese girdim ikisinden de mağdurum inşaAllah bu hırsızları tekrar sınava soktuktan sonra puanlar tekrar hesaplanır hak iadesi yapılır