Akademik Personel

Akademik Personellerin Mağduriyeti Meclise Taşındı !

Darbe girişiminin ardındanilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla 15 vakıf üniversitesi kapatıldı. Vakıf üniversitelerinin kapatılmasıyla beraber 2500 akademisyen işsiz kaldı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, akademisyenlerin mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi ve Başbakan Binali Yıldırım’a bazı sorular sordu.

İşsiz kalan akademisyenlerin başka üniversitelere yaptıkları iş başvuruları, daha önce çalıştıkları kurumların kapatılması nedeniyle olumsuz cevaplanıyor.

İrgil, Başbakan Yıldırım’a sunduğu önergede şunlara değindi:

-Bu akademisyenlerin ve çalışanların, mesleki hayatlarını devam ettirmelerine engel hukuki bir gerekçe var mıdır?
-Bu akademisyenlerin FETÖ/PYD ile mücadele kapsamında kapatılan okullarda çalışmış olmaları onların da bu örgütle bağlantılı oldukları anlamına gelmediğine göre, FETÖ ile bir bağlantısı olmamasına rağmen mağduriyet yaşayan bu akademisyen ve çalışanların mesleki hayatlarını sürdürebilmeleri yönünde YÖK bir çalışma yapacak mıdır?
-Eğer kapatılan üniversitelerdeki 2500 akademisyen ile çalışanların FETÖ ile herhangi bir bağlantısı olduğu şüphesi var ise, bu şüpheyi ortadan kaldırmak için neden hukuki soruşturmalar yapılmamaktadır?

YÖK’ÜN BİR ÇALIŞMASI VAR MI?

-Hiçbir hukuki soruşturma yapılmaması bu akademisyenlerin ve çalışanların aksi ispat edilene kadar hukuken masum oldukları anlamına geldiğine göre, bu akademisyenler ve çalışanların iş başvuruları yükseköğretim kurumları veya ilgili kurumlarca hangi gerekçe ile reddedilmektedir?
-Bu akademisyen ve çalışanların yaşamlarını ve bilimsel kariyerlerini devam ettirebilmesi için hükümetin bir çözüm planı veya YÖK’ün masum bilim insanlarını ve çalışanları tekrar eğitim dünyasına ve bilimsel üretime kazandırmak için bir çalışması var mıdır? “

Kamupersoneli.net