Akademik Personel

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Çoşkun Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne , Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 ‘uncu ve 2547 sayılı Yükskeöğretim kanunun 13 üncü maddeleri uyarınca , Yükseköğretim kurulunun önerdiği adaylar arasında bulunan, Prof. Dr. Cevdet Çoşkun’un atandığı 29 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 28 Nisan 2016 tarihli onay sonucunda Giresun Üniversitesi Rektörü artık Prof.Dr. Cevdet Çoşkun oldu.


Prof.Dr. Cevdet Çoşkun Kimdir?


1970 Doğumlu Prof.Dr. Cevdet Çoşkun Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak Sapanca’da dünyaya geldi.  İlk ve orta öğrenimini Gebze’de , Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini memleketi Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nde tamamladı. 2002-2003 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri , OH’da bulunan Wright State Üniversitesi Yarıiletken Araştırma Laboratuarı’nda doktora sonrası çalışşmalarda bulunan Prof. Dr. Cevdet Çoşkun Bir çok akademik faaliyette bulundu.  Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış elliden fazla çalışması bulunan Sn. Cevdet Çoşkun ,bilim atıf endfeksinde 500’ün üzerinde atıf almıştır. Cevdet Çoşkun Evli ve 3 çocuk babasıdır. Giresun Üniversitesi’ne ve Prof.Dr. Cevdet Çoşkun’a yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz.

Giresun Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. Cevdet Çoşkun’un Kendi İnternet Sitesinde Bulunan Hakkımızda Kısmı ;

01.04.1970 tarihinde Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak Sapanca’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gebze’de; lisans (1992), yüksek lisans (1996) ve doktora öğrenimini (2000) ise Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tamamladı. 2002-2003 arasında ABD, OH’ da bulunan Wright State Üniversitesi Yarıiletken Araştırma Laboratuarı’nda doktora sonrası çalışmalarda bulundu.

1994 yılında Arş. Gör. olarak girdiği Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Yoğun Madde Fiziği Anabilim Dalı’nda 2001 yılında Yrd. Doç., 2005 yılında Doçent, 2011 yılında ise Profesör oldu. Aynı yıl Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne dekan olarak atandı. 2011-2012 yılları arasında dört ay süreyle rektör yardımcılığı ve 2011-2014 yılları arasında da dekanlık görevlerini yürüttü. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış elliden fazla çalışması bilim atıf endeksinde (SCI) beş yüzün üzerinde atıf almıştır. Fiziğin yanı sıra Bilim Tarihi ve Bilim Felsefesi alanında da dersler ve konferanslar vermektedir. Halen Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kamu Personeli  Ankara