Akademik Personel

İhraç Edilen Akademisyenlerin Listesi Yeniden Düzenlenecek

Olağan Üstü HÂL kararnamelerine göre 330 akademisyenin bulunduğu üniversiteden uzaklaştırılmasıyla alakalı olarak AK Parti’nin Grup yönetim kurulu toplantısında konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli üzerinde durulun bu konunun yeniden netlik kazanması gerekeceğini ifade ederek listenin yeniden Yüksek Öğretim Kurulu’na gönderilerek düzenleneceğini belirtti.

AK Parti Grup Yönetim Kurulu’nun dün yapılan toplantısının hemen ardından görüşmelerin büyük bölümünü terör örgütüyle bağlantısı olmayan akademisyenlerin üniversitelerden neden atıldığı hakkında toplantısının büyük bölümünü terör örgütleriyle hiçbir ilgisi olmayan akademisyenlerin üniversitelerden atılması oluşturdu.

AKADEMİSYENLER ÇOK YAKINDAN TANINIYOR

Ayrıca bu konu AK Partili Milletvekilleri tarafından açıldı. Toplantı içerisinde söz hakkı alan üyelerin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli akademisyenlerle alakalı olarak listelerin kim veya kimler tarafından hazırlandığına dikkat çekerek birçok akademisyeni çok yakından tanıdıkları ve herhangi bir örgütle isimlerinin geçmesine olanak sağlamadıklarını belirterek şaşkınlıklarını dile getirdi.

Hatta söz konusu bu isimlerin bir zamanlarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıylarıyla beraber çalışmalarda bulundularını ifade ettiler. Diğer yandan bu listenin yeniden hazırlanarak YÖK tarafına gönderilip baştan inceleneceği açıklandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA