Akademik Personel

YÖK Bin 577 Dekanın İstifasını İstedi

 Yüksek Öğretim Kurulu yaptığı açıklama ile ülke genelinde 1577 Dekanın hemen istifasını istedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istediğini açıkladı. Buna göre, 1577 dekanın istifası istendi, bunların 1176’sı devlet, 401’i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor.

İLK İSTİFALAR GELDİ

YÖK’ün 1577 dekan için aldığı kararından ardından ilk istifalar Akdeniz Üniversitesi’nden geldi. Üniversitede görevli 19 dekan  istifa etti.

DÜN REKTÖRLERLE TOPLANTI YAPILMIŞTI

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, üniversite rektörleriyle dün bir araya gelmiş ve 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığı bir toplantı yapmıştı.
Toplantı sonrasında YÖK ve tüm üniversite rektörlerinin ortak olarak yazılı yaptığı açıklamada, “Başta Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz, onurlu Türk ordusu mensuplarımız ve medyamız olmak üzere halkımızın kanıyla canıyla koruduğu demokratik parlamenter sistemimizin yanında bulunduğunu ve savunucusu olduğunu göstermek, varlık sebebi olan özgür ve bilimsel düşüncenin yanında yer almak üniversitelerimizin asli görevidir. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir” denilmişti.

Kamupersoneli.net | Ankara