Akademik Personel

Yurt Dışında Görevlendirilecek Akademisyen Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu MEB Tarafından Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Yurt dışında görevlendirilecek öğretim üyesi seçme sınavı başvuru kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. Başvuru kılavuzuna göre;

Başvuru için bir dilekçe gönderilecek ve dilekçede şu ifadelere yer verilecek;

Yurt dışında bulunan üniversitelerin Türkoloji kürsülerinde/yabancı dil bölümlerinde veya Büyükelçiliklerimiz/Başkonsolosluklarımız nezdinde faaliyetlerini yürüten Türk Kültür Merkezlerinde görevlendirilecek Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi/Okutmanlar için Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi/Okutmanları Seçme ve Görevlendirme Kılavuzu-2017”de belirtilen şartları taşıyorum. 

Başvuru sırasında istenen belgeler ilişikte sunulmaktadır. Belgelerde ve bilgilerde herhangi bir eksiklik veya yanlış beyan olması hâlinde sorumluluğun tarafıma ait olacağını kabul ediyorum. 

Seçme sınavına katılabilmem için gereğini arz ederim.

EK OLARAK ŞU BELGELER GEREKMEKTEDİR;

1- Bilgi formu (bilgisayar ortamında doldurulacaktır),

2- En son mezun olduğu okula ait lisans diploması ile yüksek lisans ve varsa doktora  diploması mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

3- Yabancı dil düzeyini gösteren sınav sonuç belgesinin onaylı fotokopisi, 

4- Hizmet cetveli (aslı),

5- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (4 (dört) adet aslı teslim edilecek, fotokopi ile çoğaltılmayacak, standart form değiştirilmeyecek, bilgilerde kısaltma yapılmayacak, tek sayfa olarak hazırlanacaktır) 

6- Adli Sicil Belgesi (Sabıka Kaydı) (4 (dört) adet)